'Morbius' is niet uitgesteld wegens corona, maar een andere reden

'Morbius' is niet uitgesteld wegens corona, maar een andere reden

Het succes van Spider-Man: No Way Home veroorzaakte uitstel.

Morbius werd uitgesteld. Even was het de vrees dat dit te maken zou hebben met het coronavirus en dan met name de opkomst van de nieuwe omicron-variant, maar niets blijkt minder waar.

Een belangrijk deel van de reden achter het uitstel, ligt in het reduceren van de competitie aan de box office met mede-Marvel-titel Spider-Man: No Way Home.

Morbius-release
Zevenmaal werd Morbius inmiddels uitgesteld. De ontwikkeling van de film begon in 2017, toen Burk Sharpless en Matt Sazama hun script inleverden bij de filmstudio. Maar de vampierdokter worstelt sindsdien met zijn bioscooprelease, want na zevenmaal uitstel is de film nog altijd niet te zien. Nu moet het op 1 april zover zijn, als dat tenminste geen grap blijkt te zijn.

Morbius is het verhaal van de titelheld, Dr. Michael Morbius, gespeeld door Jared Leto. Hij is een briljante biochemicus die lijdt aan een zeldzame bloedziekte. Nadat zijn poging zichzelf te genezen mis gaat, ontwikkelt hij een vorm van vampirisme. Daardoor wordt hij de 'living vampire'.

Morbius is volgens Deadline uitgesteld om het succes van Spider-Man: No Way Home niet dwars te zitten. En over succes kan je het wel hebben; de release is goed voor maar liefst 12 procent van de totale box office verdienste in de Verenigde Staten.

NieuwsFilm

meest populair