Carrièremissers: Nicolas Cage als Vincent Corleone in 'The Godfather III'

Carrièremissers: Nicolas Cage als Vincent Corleone in 'The Godfather III'

Nota bene dankzij zijn eigen oom!

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het (wederom) de beurt aan Nicolas Cage.

Het is algemeen bekend dat de oom van Cage de beroemde regisseur Francis Ford Coppola is, maar de acteur gebruikte dat nooit in zijn voordeel, want al vrij vroeg veranderde hij zijn achternaam.

Toen hem tijdens een ronde-tafel-gesprek van THR werd gevraagd welke rol hij graag had willen spelen, herinnerde Cage zich hoe hij Coppola ooit smeekte om in The Godfather III (1990) te mogen verschijnen.

Gênant antwoord
"Oom Francis was bezig met die derde en ik zei 'Ik denk echt dat ik daarin moet spelen, want het is een goed idee als je me zou casten. Ik kan dit'! Toen castte hij Andy Garcia en probeerde ik nog 'Ik zie mezelf meer als de zoon van James Caan', maar het ging gewoon niet gebeuren".

In de tijd dat The Godfather III in ontwikkeling was, was Cage een gevestigde ster dankzij rollen in Raising Arizona, Moonstruck en Vampire's Kiss. Hij had zelfs met zijn oom gewerkt aan Peggy Sue Got Married, maar een samenwerking in de maffiafamilie zat er niet in.

Wat vinden jullie? Heeft Coppola lang geleden een fout gemaakt door uiteindelijk Garcia te nemen in plaats van zijn bloedeigen neef?

NieuwsFilm

meest populair