Jon Bernthal ging behoorlijk ver voor 'King Richard'

Jon Bernthal ging behoorlijk ver voor 'King Richard'

De acteur viel flink af maar trainde wel keihard.

Iedereen mag het dan wel over Will Smith hebben in King Richard, Jon Bernthal ging ook behoorlijk ver voor de rol. De acteur viel namelijk gigantisch af voor de film!

Smith kruipt in de huid van Richard Williams, de vader van Venus en Serena, voor wie hij een duidelijk doel voor ogen heeft. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. Smith wordt nu al gezien als een kanshebber voor de Oscars, maar ook Bernthal heeft veel gedaan om zo overtuigend mogelijk over te komen.

Tenniscoach
Bernthal speelt bijna altijd een spierbundel of vechtersbaas. Denk bijvoorbeeld maar aan populaire series als The Walking Dead, Daredevil en The Punisher, maar voor King Richard kroop hij in de huid van de legendarische tenniscoach Rick Macci. Macci wertke maar liefst samen met vijf toptennissers in zijn carrière, waaronder dus ook de zusjes Serena en Venus Williams.

In een recent interview laat Bernthal zich erover uit: "Ik mag dan wel mijn hele leven gesport hebben, ik wist maar bijzonder weinig af van tennis. Ik ben er echter wel van overtuigd dat als je een sportfilm gaat maken, je dan ook de sport goed moet kennen. Ik vind het behoorlijk respectloos wanneer films dat niet doen".

Proces
Bernthal heeft dan ook flink getraind. Zo vervolgt de acteur: "Ik stond drie uur per dag op het tennisveld. Ik heb leren tennissen, daarna heb ik leren coachen. Het was een intensief proces, want ik ben maar liefst bijna 15 kilo afgevallen".

"Tijdens de pandemie werden de opnames zes maanden stilgelegd, maar dat gaf me nog eens zes extra maanden om hard te trainen en me voor te bereiden". De film zal volgende maand te zien zijn!

NieuwsFilm

meest populair