James Gunn wil absoluut niet de eindbaas van het DCEU worden

James Gunn wil absoluut niet de eindbaas van het DCEU worden

DC is leuk en aardig, maar dat wil 'ie niet.

Een van de meest terugkerende kritieken op het DCEU, is dat de franchise nooit een eenduidige aanpak heeft gehanteerd ten aanzien van de manier waarop verhalen verteld worden.

Deel van die kritiek komt voort uit het feit dat de superheldenreeks steeds weer een andere baas kreeg. Dat veranderde toen Walter Hamada het overnam, maar dat het SnyderVerse vervolgens gedumpt werd, hielp niet. Natuurlijk heeft niet elke onderling verbonden franchise een Kevin Feige-achtige figuur nodig, maar het kan wel helpen.

Kan James Gunn het niet doen?
Heel wat fans kijken nu naar James Gunn om een grotere rol op zich te nemen in de toekomst van het DC Extended Universe.

Oorspronkelijk was Zack Snyder de architect van het DCEU. Maar hij is niet meer betrokken bij de franchise en aan de kant geschoven door een samenloop van omstandigheden en tegenvallende box office verdiensten van de producties die hij leidde.

Gunn blijkt ook geen zin te hebben in een positie bij het DCEU, die Kevin Feige bijvoorbeeld bij Marvel Studios heeft. Hij wil vooral zijn eigen projecten maken:



NieuwsFilm

meest populair