Oorspronkelijk zag Yoda er in 'Star Wars' compleet anders uit

Check hier het oorspronkelijke design.

Jim Pedd 9 januari 2022 06:56 in Featured
Jedi Master Yoda is een van de meest geliefde Star Wars-personages. Het ontzettend kleine groene mannetje dat Luke Skywalker aantrof op de moerasplaneet Dagobah bleek zo begaafd met de Force dat hij een complete X-Wing op kon tillen met alleen zijn gedachten.

We leerden Yoda kennen in Star Wars: The Empire Strikes Back in 1980, waarin hij van een onbekende soort afkomstig is. Hij leerde Luke het een en ander over de wegen van de Jedi. In Star Wars: Return of the Jedi kwam Yoda om het leven en werd hij een met de Force. Maar bijna zag hij er anders uit.

Andere look voor Yoda
Voordat er een definitief ontwerp gekozen werd voor Yoda, waren heel wat ontwerpers betrokken. De concept art laat zien hoe Yoda's design zich ontwikkelde van een soort dwerg zoals je die in je tuin zou zetten, tot de iconische look die je nu kent.

Hieronder zie je een van de eerste ontwerpen, waarin Yoda zelfs een baard heeft. Deze schetsen kwamen van de hand van Joe Johnston en Nilo Rodis-Jamero:
En hieronder nog een ander ontwerp van Ralph McQuarrie waarin Yoda al meer lijkt op hoe we hem kennen en samen met Luke te zien is. Hij lijkt al meer op zijn uiteindelijke ontwerp, maar heeft grotere, zichtbare benen. Die moesten weg zodat de poppenspelers ook echt Yoda konden laten bewegen en daarom kreeg hij een wat onpraktisch lang gewaad:
Het definitieve ontwerp komt overigens van Stuart Freeborn, een make-up artist.

NieuwsFilm