'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' nu ook beschikbaar voor je Dvd-collectie

De grote Marvel-film nu op schijf verkrijgbaar.

Bram de Groot 9 januari 2022 16:11 in Blu-ray
Verleden jaar september verscheen na een half jaar uitstel de bekendste Aziatische superheld van Marvel in zijn solofilm Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Acteur Simu Liu is te zien als de titelheld en Tony Chiu-Wai Leung overtuigde als de originele Mandarin.

De ontvangst van de 25e film in het Marvel Cinematic Universe bleek sterk (91% op Rotten Tomatoes) en er werd - ondanks de coronabeperkingen - ruim $430 miljoen opgehaald. Wat betreft bioscoopopbrengst blijft Shang-Chi de andere Marvel-films Black Widow en Eternals voor.

"Shang-Chi laat nieuwe culturele gronden voor het MCU zien zonder in te leveren op de actie, humor en emotie waar Marvels films om bekend staan," is de samenvatting van de publiekreacties op Totten Tomatoes.

Mooie uitgave voor de 25e MCU-film
Na de release in de bioscoop en op Disney+ zijn nu ook de thuisversies op schijf beschikbaar. Disney-uitgave ziet er weer netjes. De 4K editie bevat de UHD-disc en Blu-ray-disc met daarop ook de extra's.

Op de hoes de Marvel-held en de tien krachtige ringen die we ongetwijfeld terug gaan zien in het Marvel Cinematic Universe.


Blu-ray met leuke extra's
Tegenwoordig mogen we aannemen dat schijven van nieuwe bioscoopfilms technisch prima in elkaar zitten. Interessanter zijn de bonusmaterialen. Op de schijf van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings vind je een aantal leuke extra's terug.

Dit zijn de twee korte featurettes Building a Legacy over de herkomst van de Aziatische Marvel-held, en Family Ties over de The Mandarin en zijn plek binnen het Marvel Cinematic Universe. Wil je meer weten dan zet je het audiocommentaar aan van regisseur Destin Daniel Cretton en schrijver Dave Callaham.

Daarnaast is er een standaard Gag Reel en kun je kijken naar de verwijderde scènes They're Waiting, Take a Shot, Apology, I'm Here, Pep Talk, Greatness, Escape Tunnel, Two Sons, Postcard, Just Friends en Do It Yourself die in totaal ruim 14 minuten duren.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
In Marvel Studios' Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken.NieuwsFilm