De meest sinistere Disney-schurk zit zonder twijfel in 'Aladdin'

De meest sinistere Disney-schurk zit zonder twijfel in 'Aladdin'

Maar niet in de film.

In al die decennia dat de filmstudio actief is, heeft Disney heel wat kleurrijke slechteriken gehad. De Aladdin-franchise introduceerde de meest duistere schurk. Alleen zat die niet in de films.

In de jaren negentig werd, na het succes van de film Aladdin, besloten een animatieserie voor het The Disney Afternoon cartoonblok te maken. We volgden de fortuinlijke straatrat terwijl hij het opnam tegen een hele rits aan kleurrijke en memorabele slechteriken. Maar een sadistische schurk maakte dat de serie bijna z'n status als kinderserie verloor.

Sadistische Aladdin-schurk
Natuurlijk is Jafar de grote schurk van de Aladdin-franchise. Maar in de serie nam Aladdin het onder meer op tegen een kwaadaardige zeemeermin, een verleidelijke tovenares, een gestoorde wetenschapper en Mozenrath. En die is misschien wel de meest sadistische en sinistere slechterik van Disney.

Monzerath verscheen in negen afleveringen van de serie en had een grote voorliefde voor martelingen, een morbide achtergrondverhaal en was ook nog eens een necromancer.

Het personage leefde in de ruïnes van een citadel dat ooit toebehoorde aan een tovenaar genaamd Destane. Zelfs Jafar vermijdde die citadel. Mozenrath blijkt de krachten van Destane gestolen te hebben en hem zelfs zijn menselijkheid afgenomen te hebben. Destane is in de serie een van de ondode dienaars van de tovenaar.

Maar het blijkt ook dat Mozenrath zijn vermogens moest opofferen, wat verklaart waarom hij zo jaloers was op Aladdin met zijn geest die wensen vervulde. Mozenrath was verrot geraakt door zijn duistere magie en letterlijk aan het vergaan. Zo had hij onder zijn handschoen slechts een skelet als hand over. Waarmee hij behoorlijk gruwelijk was!

NieuwsFilm

meest populair