Matig ontvangen sci-fi met Chloë Grace Moretz moe(s)t een heel universum creëren

Matig ontvangen sci-fi met Chloë Grace Moretz moe(s)t een heel universum creëren

Grote plannen met de wereld van 'Mother/Android'...

Attentie: milde SPOILERS in aantocht!

Het lijkt erop dat de studio achter het nieuwe sciencefictiondrama Mother/Android met Chloë Grace Moretz het niet enkel (goh, verrassing) bij één film wil houden. Maar dan mogen ze wel hopen dat de streaming-kijkers de titel wat beter gaan vinden, want voorlopig lijken onderstaande ambities rijp voor de prullenbak.

In de film zien we hoe de hoogzwangere Georgia (Moretz) op reis gaat door een gevaarlijk post-apocalyptisch Amerika met haar vriend Sam.

Gevaarlijk, omdat het continent is overgenomen door androïdes, ooit ontworpen om de mensen te helpen, maar zich op een dag tegen hen keerden en vanuit het niets begonnen te moorden.

Georgia komt langs verschillende militaire verzetshaarden die zo'n beetje nog het enige middel zijn om te overleven. Aan het eind verliest ze heel veel en hiermee wordt een berg potentïele sequels en spin-offs opgezet.

CBR onthult nu een aantal van die ideeën. Niet alleen sterft haar vriend Sam in de climax, ook moet Georgia haar pasgeboren baby afstaan die met een boot naar Korea wordt gebracht voor een veilig leven.

Een soort 'Cloverfield'
Een eventueel vervolg zou vertellen over hoe de robotopstand zich verplaatst naar het Aziatische continent, waardoor Georgia een nieuw doel heeft, namelijk de weg terug naar haar kind vinden.

Een soort 'Terminator'
Een spin-off moet gaan draaien rondom de zogenaamde 'Blitz', het cruciale moment dat eerst mobiele telefoons uitvielen en vervolgens de androïdes defect raakten en ineens mensen uit elkaar gingen rukken.

De oorsprong ligt bij het bedrijf Raster Robotics. Flashbacks heen en weer tussen onderzoekscentra en laboratoria kunnen een interessant prequelverhaal vertellen over de bouw van de robots en interne fouten die hiertoe hebben geleid en langzaam de dystopische setting creëren.

Een soort 'Walking Dead'
Een andere spin-off kan zichzelf vormen naar bijvoorbeeld de AMC-hitserie met Georgia die het pad kruist van andere overlevers die heel veel verloren zijn waardoor sommigen monsters zijn geworden en hun innerlijke beest loslaten, opnieuw inspelend op het wantrouwen en egoïsme dat mensen tonen in wanhopige tijden.

Een soort 'The Forever Purge'
Een follow-up zonder het personage van Moretz kan zich richten op Amerikaanse vluchtelingen naar Azië of andere niet getroffen plaatsen. Dan heb je weer ruimte voor thema's als vreemdelingenhaat wat een rol kan spelen in de sociaal-politieke toestand van de wereld bij zo'n soort crisis. Want als hier eveneens de hel uitbreekt, worden immigranten er al snel van worden beschuldigd deze 'ziekte' te hebben overgebracht.

NieuwsFilm

meest populair