'Batgirl' toont het bewijs; Michael Keaton's Batman had/heeft een Robin!

'Batgirl' toont het bewijs; Michael Keaton's Batman had/heeft een Robin!

Hij kan het ook niet meer alleen...

Dick Grayson a.k.a. Robin maakte zijn live-action filmdebuut als sidekick van Batman pas naast Val Kilmer in Batman Forever (1995) van Joel Schumacher. Daarvoor zagen we The Dark Knight (Michael Keaton) solo opreden in het tweeluik van Tim Burton.

Het was echter niet het gebrek aan proberen, want Robin maakte wel degelijk uit van eerste scriptconcepten voordat hij werd geschrapt.

Zo zou Marlon Wayans ooit een deal hebben getekend van $100.000 dollar voor Batman Returns (1992), voordat besloten werd een andere richting in te slaan en onthulde Matt Damon dat hij ooit auditie deed voor de originele Batman (1989) toen hij nog slechts een tiener was.

Keaton zal weer terugkeren naar het strijdtoneel in het aankomende Batgirl van HBO Max (en The Flash) en nieuwe setfoto's op Twitter tonen aan dat hij in zijn afwezigheid op het witte doek wel degelijk een Robin onder zijn hoede heeft genomen, zoals je hieronder kunt zien:

Tweet verwijderd

Easter egg of meer?
Dit zal natuurlijk weer tot veel speculatie leiden onder fans of er sprake is van een cameo-verschijning of dit gewoon een leuke easter egg is om nostalgie te pleasen. We zullen het gaan zien in de loop van dit jaar.

NieuwsFilm

meest populair