Nieuwe 'Scream' is een mega succes onder recensenten

Nieuwe 'Scream' is een mega succes onder recensenten

De slasherfilm belooft lekker bloederig en grappig te worden.

De nieuwe Scream belooft weer een enorm vermakelijke slasherfilm te gaan worden. Dat blijkt uit de eerste volledige recensies die binnenstromen.

Bekijk de afbeelding
Het regieduo Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett (Ready or Not) heeft de geest van Scream, zoals deze ruim vijfentwintig jaar geleden bedacht is door Wes Craven, perfect weten te vangen, zo menen de meeste Amerikaanse critici die hun beoordeling al hebben gedeeld met de buitenwereld.

William Bibbiani van The Wrap moet fans van de franchise dan ook geruststellen met zijn opmerking dat dit deel "Scream pur sang" is. "Ondanks de nieuwe makers die aan het roer staan, is het indrukwekkend hoe trouw deze geweldige film aan de reeks is gebleven", schrijft hij in zijn positieve recensie.

Volgens Joe Magidson van Awards Radar overtreft deze vijfde film alle eerdere vervolgdelen. "De film is bloederig, grappig, zelfbewust en tevens vernieuwend", vat hij samen in zijn review. "Dit is een schoolboekvoorbeeld voor vervolgfilms".

Grace Randolph van het bekende YouTube-kanaal Beyond the Trailer is het met hem eens. Zij is zeer lovend over de slasherfilm. Haar volledige review kun je hieronder eventueel bekijken.



Fred Topel van United Press International is minder te spreken over Scream. "De makers van dit nieuwe deel zijn vergeten dat de eerste film een horrorkomedie was van begin tot eind en dat de humor niet slechts bestond uit het becommentariëren van het horrorgenre", merkt hij op in zijn review.

Al met al zijn de meeste recensies voor Scream tot nu toe positief. Op het moment van schrijven scoort de film 93 procent op Rotten Tomatoes op basis van 15 recensies.


In dit vijfde deel keren franchise-iconen Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette terug, aangevuld met een hoop nieuwe gezichten. De Nederlandse releasedatum voor Scream staat vooralsnog op 3 februari gepland.

NieuwsFilm

meest populair