Ben Affleck is zijn vertrouwen in de toekomst van films kwijt

Ben Affleck is zijn vertrouwen in de toekomst van films kwijt

Da's pas opmerkelijk.

Ben Affleck heeft een niet al te mooie voorspelling over de toekomst van cinema. Hij denkt dat films vermoedelijk vooral nog duur en grootschalig worden.

De 49-jarige acteur heeft heel wat projecten geschreven, geregisseerd en erin gespeeld: zowel onafhankelijke films als grote blockbusters. Affleck werd na zijn grote succes in Good Will Hunting uiteindelijk een bekend Hollywood-ster en speelde zelfs een paar jaar de rol van Bruce Wayne, a.k.a. Batman.

Geen grote toekomst?
2020 en 2021 waren lastige jaren voor de filmindustrie. Immers verdienden films lang niet zoveel als in andere jaren het geval was. Tenet maakte bijvoorbeeld echt helemaal geen indruk en pas achttien maanden later bevestigde No Time to Die dat de films wel succesvol konden zijn. Met het gigantische succes van Spider-Man: No Way Home weten we ook wat voor films het publiek terug kunnen halen naar de bioscoop in deze onzekere tijden.

Dat is klaarblijkelijk niet voorbij gegaan aan Affleck. Hij denkt dat er "misschien veertig films per jaar" uit gaan komen en dat die allemaal hun wortels in een bekende franchise gaan hebben:

"Ik denk dat films in de bioscopen duurder gaan worden en vooral event-films worden. Ze gaan gericht zijn op een jonger publiek en vooral gaan over 'Hey, ik hou zo erg van het Marvel-universum en ik kan niet wachten om te zien wat er hierna gebeurt'. En dan komen er misschien 40 films per jaar uit in de bioscoop, allemaal verbonden aan een franchise, vervolgen, of animatie."

NieuwsFilm

meest populair