Diane Kruger over de auditie voor haar rol in Quentin Tarantino's 'Inglorious Basterds'

Diane Kruger over de auditie voor haar rol in Quentin Tarantino's 'Inglorious Basterds'

Volgens actrice Diane Kruger was ze niet Quentin Tarantino's eerste keuze.

Diane Kruger had al eerder gewerkt aan een Hollywood blockbuster, maar de actrice kreeg met veel moeite de rol van Bridget von Hammersmark in Inglorious Basterds. Meer dan 10 jaar nadat de film uitkwam, spreekt Kruger over hoe moeilijk het voor haar was om de rol te krijgen.

Quentin Tarantino zou haar niet eens serieus overwogen hebben, maar de actrice besloot alsnog een auditie te houden. Kruger vertelde dat Tarantino iedereen auditie liet doen, maar dat hij haar geen kans wilde geven omdat ze recent een film had gemaakt die hij niet goed vond.

Moeilijke auditie
Volgens Kruger geloofde hij niet in haar vanaf het begin. De enige reden dat Tarantino haar auditie liet doen was omdat er nog een plek over was.

Voor haar auditie moest de actrice op eigen kosten vliegen naar Duitsland, waar de film opgenomen werd. Uiteindelijk zou ze de rol toegewezen krijgen, na met veel moeite bewezen te hebben aan Tarantino dat ze de juiste keuze was.

Inglorious Basterds
De actrice kreeg veel lof voor haar rol in Inglorious Basterds. Zo ontving ze onder andere een Screen Actors' Guild Award nominatie voor Best Supporting Actress.

Inglorious Basterds is een van Quentin Tarantino's grootste box office hits. De film werd genomineerd voor acht Academy Awards, waarvan Christoph Waltz de prijs voor Best Supporting Actor won.

Quentin Tarantino
De actrice verdedigde de regiestijl van Quentin Tarantino in 2018, toen hij beschuldigd werd van het mishandelen van acteurs en actrices. Een van de verhalen die rondging was dat de regisseur haar liet verstikken tijdens de productie van Inglorious Basterds.

"Ik wil graag zeggen dat mijn werkervaring met Quentin Tarantino pure vreugde was. Hij behandelde me met het grootste respect en heeft nooit misbruik gemaakt van zijn macht of me gedwongen iets te doen waar ik me niet prettig bij voelde," liet Kruger weten op haar Instagram in 2018.

NieuwsFilm

meest populair