Filmstudio's vochten weer een enorme biedingsoorlog uit over nieuwe fantasyserie

Children of Blood and Bone was een hot item!

Jim Pedd 14 January 2022 22:30 in Algemeen
Recente hitseries als Game of Thrones, The Witcher, The Wheel of Time, en het aankomende The Lord of the Rings van Prime Video, laten zien dat filmstudio's en streamingdiensten meer dan bereid zijn om gigantische geldbedragen te investeren in grootschalige fantasyprojecten. Zolang ze maar het potentieel hebben om een groot publiek te trekken.

Hoewel veel projecten televisieseries zijn, mikt Paramount Pictures ook op de bioscoop. De filmstudio hoopt een verfilming te kunnen maken van de Children of Blood and Bone-boekentrilogie.

Children of Blood and Bone
Er woedde naar het schijnt een heftige biedingsoorlog rond Children of Blood and Bone. Deadline meldt dat Paramount het won van Netflix, Universal Pictures en Prime Video bij het kopen van de rechten.

De boeken werden geschreven door Tomi Adeyemi. Hij schrijft ook het scenario en is producent van de blockbuster-trilogie. Children of Blood and Bone en vervolg Children of Virtue and Vengeance waren grote hits en volgend jaar verschijnt het derde deel.

Het verhaal speelt zich af in de fictieve natie Orïsha, waarin magische diviners en niet-magische kosidán de twee dominante groepen zijn in de samenleving. De heersende koning onderdrukt magie en heeft een decennium eerder besloten alle diviners te laten doden. Held Zélie en haar broer Tzain hielpen een jong meisje te ontkomen.

Zij blijkt de dochter van de koning te zijn en heeft een rol perkament in handen die de kracht van elke diviner die 'm aanraakt kan herstellen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ik heb van verschillende mensen gehoord dat de boeken lekker weglezen maar wel heel erg cliché zijn.
En terwijl een aantal andere young-adult fantasieseries en films gecanceld zijn omdat ze niet de hype halen die een Twilight of Hunger Games bereikten denken de producers dat deze wel een hit wordt.
Misschien heeft het feit dat de boeken in Nigeria spelen er iets mee te maken?

kokosnoot

Avatar

@centr1no Vast niet, Afrikaans is ontzettend ongewild momenteel!(cynische humor)

NieuwsFilm

meest populair