Het script voor 'Spider-Man 4' met Tobey Maguire lag al klaar

Sony besloot uiteindelijk toch voor iets heel anders te gaan.

Wouter Drummen 15 januari 2022 13:07 in Algemeen
Iedereen heeft het op dit moment over Spider-Man: No Way Home, waarin Tom Holland schittert als de geliefde superheld. Vanwege het enorme succes dat de nieuwe Marvel-film kent, wordt er veel gesproken over oude en nieuwe projecten rondom Spider-Man. Nu is het weer raak. Opgelet, MEGA-SPOILERS rondom Spider-Man: No Way Home volgen!

Tobey Maguire was al eerste te zien als Spider-Man en speelde de superheld drie keer in de trilogie van regisseur Sam Raimi. De laatste hiervan, Spider-Man 3, stamt alweer uit 2007. Een lange tijd leek het erop dat Maguire terug zou keren voor een vierde deel, maar hier kwam het uiteindelijk helaas toch niet van.

Verandering
Sony stopte namelijk met alle plannen voor Spider-Man 4 en besloten de franchise te rebooten, met The Amazing Spider-Man, waarin Andrew Garfield het stokje overnam. Toch was deel 4 al een heel eind onderweg.

Niet allen zou Maguire terugkeren, andere grote namen als Kirsten Dunst en J.K. Simmons zouden ook weer van de partij zijn. Helaas werd het script meerdere malen aangepast, waardoor Sony het geloof en geduld had verloren. Toch was het script al helemaal af. Dit laat schrijver James Vanderbilt, verantwoordelijk voor het script, nu weten.

Reactie
Zo zegt Vanderbilt: "Ja, we hadden het script al klaarliggen. Het is heel normaal dat andere geweldige schrijvers worden gevraagd bepaalde dingetjes in het script op te lossen, te veranderen of te verbeteren".

"Er werden dus wat dingetjes aangepast. Dit duurde ongeveer een jaar, maar wat ik vreemd vind en nog steeds niet begrijp, is dat ze er toen nog steeds niet tevreden mee waren en ze dus maar de stekker eruit trokken..."

Toch nog
Maguire en Garfield keerden echter beiden terug voor Spider-Man: No Way Home, iets dat miljoenen filmfanaten fantastisch vonden om te zien. Veel fans hopen dan ook dat we in de toekomst toch nog meer van ze te zien zullen krijgen.

NieuwsFilm