Dit is het grootste mysterie van Marvel's Phase 4

Waarom zit Nick Fury in de ruimte!?

Jim Pedd 16 januari 2022 07:21 in Featured
Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe was behoorlijk groot in 2021, met vier feature films en vijf series op Disney+. Zo'n beetje elke hoek van het multiversum van de filmstudio is inmiddels wel verkend. Maar er is een groot nog niet opgelost mysterie.

Wat we namelijk nog niet eten, is waarom Nick Fury (Samuel L. Jackson) in de ruimte zit. Dat is gelukkig wel een vraag die Secret Invasion kan beantwoorden. De laatste keer dat je de voormalig directeur van SHIELD kon zien, was in de scène na de aftiteling van Spider-Man: Far From Home, toen hij met blote voeten op een ruimteschip vol Skrulls zat.

Waarom zit Fury in de ruimte?
Skrull-leider Talos en zijn vrouw Soren deden zich in Spider-Man: Far From Home voor als Fury en Maria Hill. De vraag van fans was natuurlijk welke Avengers allemaal een Skrull zouden kunnen zijn. Deze twee kregen in elk geval van Nick Fury de opdracht om de EDITH-bril aan Peter Parker te geven. Talos vraagt hoe het gaat met Fury's "missie", wat een eerste aanwijzing kan zijn voor de toekomst van de spion.

Marvel Studios kondigde al aan dat we een Secret Invasion-serie te zien krijgen op Disney+ in 2022. Nick Fury neemt het dan op tegen Skrull die zich voordoen als Avengers.

In de comics zet Fury SWORD op om te dealen met bedreigingen uit de ruimte, maar SWORD bestaat al in het MCU en is opgericht door Maria Rambeau. Agenten van SWORD stonden in elk geval niet zo positief tegenover Wanda Maximoff en haar familie, maar hun relatie met de Skrulls is nog onduidelijk.

Fury zit dus in de ruimte, maar waarom hij meer dan een jaar in de ruimte verbleef moeten we nog beantwoord krijgen. Dat wordt nog een interessant mysterie van deze fase van het MCU!

NieuwsFilm