Lucasfilm en J.J. Abrams vochten over 'Star Wars: The Force Awakens'

Er woedde strijd achter de schermen bij Star Wars: The Force Awakens.

Jim Pedd 17 januari 2022 06:22 in Algemeen
Toen Star Wars: The Force Awakens uitkwam, vroegen veel Star Wars-fans zich af waarom de planeet Hosnian Prime en niet Coruscant dienst deed als de hoofdstad van de New Republic. Pablo Hidalgo, die meewerkt aan de verhalengroep van Lucasfilm, onthult dat het besluit voortkwam uit creatieve meningsverschillen met regisseur J.J. Abrams.

De laatste drie films in de Skywalker Saga worden nog altijd bekritiseerd door fans. Er leek te weinig plan achter te zitten en dat niet alleen: The Force Awakens was min of meer een hervertelling van A New Hope. Tegelijk had The Force Awakens een paar opvallende momenten.

Opblazen van Hosnian Prime
Een bijzonder moment was de vernietiging van de New Republic. Waar A New Hope Alderaan opblies om te laten zien hoe tiranniek het Keizerrijk Werkte, koos The Force Awakens ervoor om de galactische autonomie van de New Republic compleet uit te schakelen.

Het blijkt dat niet iedereen binnen Lucasfilm even blij was met het besluit van J.J. Abrams om Coruscant te vernietigen. Er moest daarom gezocht worden naar een middenweg.

Hidalgo vertelde dat het niet heel logisch leek om de centrale hub van beschaving in het sterrenstelsel op te laten blazen door de First Order. De planeet Hosnian Prime, als een soort tijdelijke hoofdstad voor de New Republic en haar vloot, is een compleet ander verhaal:NieuwsFilm