Zelfs 'Avengers: Infinity War' blijkt niet veilig voor 'Spider-Man: No Way Home'

Na een monsteropening gaat No Way Home met gemak voorbij aan Infinity War in de VS.

Bram de Groot 17 januari 2022 08:29 in Algemeen
Met een wereldwijde opbrengst van ruim 1,6 miljard dollar is het voor Spider-Man: No Way Home nog een lange weg naar de 2,0 miljard dollar van Avengers: Infinity War (2018). In de States is de derde solofilm met Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe wel voorbij de grootse Avengers-film.

In Noord-Amerika werd er namelijk zo'n 679 miljoen dollar opgehaald door Infinity War en daarmee stond de Marvel-film op de vijfde plek in de lokale Box Office Top tien. Daar komt nu dus een einde aan.

No Way Home blijft scoren
Met de 20 miljoen Noord-Amerikaanse dollars van afgelopen weekend staat No Way Home nu op 699 miljoen dollar. En dit is op zo'n 2 miljoen dollar afstand van Black Panther, de nummer vier in de lijst.

Daarna maakt de Spider-Man film jacht op Avatar die in de States uitkwam op 761 miljoen dollar, destijds een record. Of dat lukt zien we aankomende weken.

De twee topfilms in de VS zijn Star Wars: Episode VII - The Force Awakens met 937 miljoen dollaren Avengers: Endgame met 858,4 miljoen dollar. Die scores zijn zeker onbereikbaar.

NieuwsFilm