Deze acteur bedreigde de 'Matrix'-regisseurs om terug te keren

Deze acteur bedreigde de 'Matrix'-regisseurs om terug te keren

Maar de Wachowski's gaven daar niet aan toe.

Hoewel Tank (Marcus Chong een integrale rol had in The Matrix, was hij niet te zien in de vervolgen. Maar waarom? Hij was als operator van de Nebuchadnezzar behoorlijk belangrijk als onderdeel van het team. Zijn verdwijning was dus verrassend, met name ook omdat hij het verraad van Cypher overleefde.

Tank werd in de vervolgen vervangen door zijn schoonbroer Link. In-universe werd dat uitgelegd door de dood van Tank, al hoorden we niet hoe of waaraan. Achter de schermen speelde zich heel wat af, wat eigenlijk wel een beetje laat zien wat er mis ging.

Waarom Marcus Chong niet te zien was
In 2003 klaagde Chong Warner Bros. / AOL Time Warner aan. Hij claimde dat er een mondelinge afspraak was gemaakt in 1998 en een contract in 2000 getekend was die hem een plek garandeerde in de vervolgfilms.

Warner Bros. bood hem 400.000 dollar aan voor de twee films, maar Chong wilde 1 miljoen dollar krijgen. In de aanklacht stelde Chong ook dat de producenten hem als terrorist neer probeerden te zetten. Hij werd in oktober 2000 gearresteerd nadat hij dreigtelefoontjes richting Warner Bros. en de Wachowski's had gepleegd. Hij ging zelfs zo ver dat hij door de producenten uitgesloten werd uit de hele filmindustrie.

Chong zelf levert trouwens het meeste bewijs in een 45 minuten durende documentaire waarin hij onder meer claimt dat Keanu Reeves geld gestolen had van de animators, het stuntteam en andere castleden. Ook stelde hij dat Warner Bros. hem uit de Screen Actor's Guild wilde houden door een nepcontract en meer bizarre zaken.

Check de 'documentaire' op YouTube.

NieuwsFilm

meest populair