Gave foto toont hoe 'Jurassic Park' eruit had gezien in handen van James Cameron

Heel anders in ieder geval...

Arjen Rooseboom 18 januari 2022 22:30 in Algemeen
Alles is wel zo'n beetje gezegd over de revolutionaire blockbuster Jurassic Park uit 1993 van de legendarische Steven Spielberg, dus dat gaan we hier niet nog een keer allemaal herhalen.

Wat misschien niet iedereen weet (en wist je wel, weet je het nu nog een keer), was dat regisseur James Cameron (The Terminator, Titanic, Avatar) toentertijd ook bezig was om de rechten van Michael Crichton's boek te kopen, maar ontdekte dat Spielberg hem net voor was.

Een gebruiker op het bekende platform Reddit heeft zijn creatieve vaardigheden ingezet om een interpretatie te maken van hoe de wereld van Jurassic Park eruit had gezien met Cameron aan het roer:


Fantastisch resultaat vergeleken met de ruwe versie
Beide afbeeldingen geven veel meer een dystopische sciencefictionlook. De creatieveling heeft een mix van geposeerde actiefiguren, praktische effecten, gekleurde lichten en wat digitaal nawerk gebruikt en het eindresultaat doet erg denken aan Cameron's Aliens (1986).

We zien hoe drie raptors worden opgejaagd door legerofficieren in uniform en een screenshot van Private Hudson (acteur Bill Paxton) die op het punt staat verorberd te worden door eenzelfde raptor.

NieuwsFilm