Mislopen van rol in 'Harry Potter' zit deze acteur nog steeds hoog

Brian Cox lijkt wat jaloers op Brendan Gleeson. En geef hem ongelijk.

Bram de Groot 19 januari 2022 23:30 in Algemeen
Je zult maar net een rol in een belangrijke franchise mislopen. Het overkwam acteur Brian Cox. De acteur ken je mogelijk uit X-Men 2 waarin hij te zien was als William Stryker. Hij heeft nu veel succes met de HBO-serie Succession.

In gesprek met GQ Magazine onthulde de acteur dat hij bijna te zien was als Mad-Eye Moody. De rol ging uiteindelijk naar Brendan Gleeson (Calvary). Cox baalt ervan, maar denkt wel dat hij het niet beter had gedaan dan Gleeson.

"Harry Potter. Daar word ik ook vaak naar gevraagd. Harry f**king Potter. Ik denk dat iemand alles in staat stelde om me niet in Harry Potter te krijgen, al mijn vrienden erin zaten," aldus Cox.

Bijna als Mad-Eye Moody
"Ik denk dat de rol die ik zou hebben gespeeld de rol was die Brendan Gleeson kreeg, Mad-Eye Moody. Brendan was meer in de mode dan ik op dat moment. En zo werkt het in mijn wereld, dus hij kreeg de rol. En hij is veel beter dan ik zou zijn geweest," zei de acteur over de rol die hij waarschijnlijk had gespeeld.

Cox laat zich over veel meer uit in zijn boek Putting the Rabbit in the Hat. Zo had hij zich kritische woorden over de acteerkwaliteiten van Johnny Depp.

NieuwsFilm