Godzilla en het MonsterVerse ook als series op Apple TV+

Na de vier films gaat Apple TV+ aan de slag met de franchise.

Bram de Groot 21 januari 2022 10:28 in Algemeen
Het is nog altijd wachten op de aankondiging van een grote vijfde film in het MonsterVerse. In plaats van die onthulling is nu bekend geworden dat de franchise ook in serievorm te zien zal zijn op streaming.

De franchise trapte in 2014 af met de film Godzilla. Meerdere bronnen melden dat Apple TV+ een serie over Godzilla en de andere titanen zal gaan maken. En dat is opvallend, aangezien Legendary Pictures met Warner Bros. (lees HBO Max) samenwerkt aan de bioscoopfilms.

De eerste serie zou ook over Godzilla gaan - al minder centraal - en de uitvoerend producten zouden naar de namen Chris Black (Star Trek Enterprise, Outcast) en Matt Fraction luisteren. Fraction is een schrijver van comics. De titel zou Godzilla & Titans zijn.

Familieband met Monarch als centraal uitgangspunt
Er zou zelfs al een synopsis zijn: "Na de daverende strijd tussen Godzilla en de Titans die San Francisco met de grond gelijk maakte en de schokkende nieuwe realiteit dat monsters echt zijn, belicht de serie de reis van een familie die zijn geheimen wil ontrafelen om er vervolgens achter te komen dat ze verbonden zijn aan de geheime organisatie die bekend staat als Monarch."

Verdere details zijn onbekend en dit hoeft niet te betekenen dat de filmreeks ophoudt. We krijgen gewoon een volgend Shared Universe. Adam Wingard zou werken aan een script voor een Son of Kong-film.

NieuwsFilm