Tom Cruise voor meerdere films de ruimte in én een filmstudio mee het heelal in knallen?

Grote plannen!

Wouter Drummen 21 januari 2022 12:49 in Algemeen
Enige tijd geleden werd al gemeld dat Tom Cruise voor een nieuwe film echt de ruimte in gaat. Nu lijkt het erop dat de geliefde acteur misschien wel meerdere films buiten onze planeet zal opnemen.

Cruise staat bekend als een echte waaghals en doet al zijn stunts nog steeds zelf, ook al is hij al bijna 60. Zo heeft hij voor de Mission: Impossible-films al talloze, levensgevaarlijke capriolen uitgehaald, terwijl hij voor Top Gun: Maverick in een korte tijd echt straaljager leerde vliegen. Nu gaat hij nog een stapje verder.

De ruimte in
In samenwerking met NASA en Elon Musk's Space X was Cruise namelijk van plan om de allereerste echte ruimtefilm te maken. Helaas voor de acteur was Rusland hem net voor, aangezien zij afgelopen jaar in oktober een 12-daagse schoot hadden voltooid voor de nog te verschijnen The Challenge.

Het mag echter niet deren, want Cruise gaat nog steeds de ruimte in. Regisseur Doug Liman, o.a. bekend van The Bourne Identity en Edge of Tomorrow, zal zich over het project ontfermen. Nu lijkt het erop dat het niet bij maar een enkele film zal blijven.

Ruimtestudio
Het SEE, oftewel de Space Entertainment Enterprise, het bedrijf achter de film, heeft namelijk plannen om een productiestudio in de ruimte te creëren. Het gaat om een SEE-1, dat gekoppeld zal worden aan het Axiom Station, een commercieel ruimtestation. Dit wordt dan weer een uitbreiding van het internationale ruimtestation ISS, dat in 2024 klaar moet zijn en in 2028 rond de aarde zal draaien.

SEE-1 zal één vijfde van het Axiom Station vormen en gebruikt worden als opnamestudio voor films, series en sportevenementen. SEE-oprichters Dmitry en Elena Lesnevsky hebben dus grote plannen, en noemen de creatie als een 'unieke en toegankelijke thuis voor eindeloze entertainmentmogelijkheden in een omgeving vol innovatieve infrastructuur'.

NieuwsFilm