Gevoelige klap voor plannen Lucasfilm om naast 'Star Wars' en 'Indiana Jones' nog een grote franchise te lanceren

Children of Blood and Bone is van eigenaar gewisseld.

Jim Pedd 23 januari 2022 06:00 in Algemeen
Lucasfilm heeft de rechten op Children of Blood and Bone verloren. Die zijn nu in handen van Paramount Pictures, dat het populaire boek gaat verfilmen. Het idee is om er een filmtrilogie van te maken en indien mogelijk, daar nog veel meer omheen te bouwen.

Children of Blood and Bone is een boek van Tomi Adeyemi en draait om een jonge heldin. Zélie Adebola probeert magie te herstellen in haar koninkrijk Orïsha. Het boek ontving positieve recensies van critici en de filmrechten werden verkocht nog voor publicatie van het boek.

Children of Blood and Bone
De rechten werden in eerste instantie verkocht aan Fox 2000 Pictures. Maar na de overname van 20th Century Fox door Disney, besloot Kathleen Kennedy dat ze er heel graag een Lucasfilm-project van wilde maken.

Het zou daarmee het eerste non-Star Wars-project worden van Lucasfilm sinds de overname door Disney (overigens werd daarna natuurlijk nog Indiana Jones 5 gelanceerd). Het project werd formeel aangekondigd in december 2020 als deel van de Disney Investor Day.

Maar nu blijkt dat Lucasfilm de rechten op het boek niet verlengd heeft. Na een heftige biedingsoorlog, is de boel in handen gekomen van Paramount Pictures. Dat bood een getal van zeven cijfers, en won daarmee van Netflix, Amazon Studios en Universal Pictures.

Lucasfilm was unwilling to accommodate. The rights lapsed in September 2021, and a fierce bidding war erupted between Netflix, Amazon Studios, and Universal Pictures, but Paramount won out in the end as the studio's offer included a seven-figure screenwriting guarantee, creative approvals for Adeyemi, and a guaranteed theatrical release.

NieuwsFilm