Lucasfilm stopt met ontwikkelen van al het andere dan 'Star Wars'

Star Wars is straks de enige focus.

Jim Pedd 23 januari 2022 20:30 in Algemeen
Tijdens Disney's Investor Day van 2020 kondigde Lucasfilm een aantal nieuwe projecten aan, waaronder nieuwe Star Wars-content, een vijfde Indiana Jones-film en een serie rond Willow. Maar ook liet de studio weten een nieuwe franchise te willen ontwikkelen, namelijk Children of Blood and Bone.

Vandaag bleek al dat Lucasfilm de rechten op Children of Blood and Bone had laten verlopen. Die zijn na een felle biedingsoorlog tussen verschillende studio's nu in handen van Paramount Pictures. Nu blijkt dat Lucasfilm ook van plan is om alle focus te leggen op Star Wars en andere franchises die men al in handen heeft.

Geen nieuwe projecten meer
The Hollywood Reporter schrijft dat Lucasfilm niet meer van plan is om nieuwe projecten en nieuwe franchises te lanceren. In plaats daarvan verschuift de focus bovenal richting Star Wars en wordt dus minder gedaan met ander materiaal.

Ergens is het niet zo'n heel gek besluit, aangezien de filmstudio er op dit moment al moeite mee heeft om de Star Wars-franchise in rustig vaarwater te houden.

Voor Children of Blood and Bone geldt dat de rechten nu in handen zijn van Paramount Pictures. Het project moet daar een filmtrilogie krijgen en het is de intentie om er nog meer over te bouwen als dat mogelijk is.

Children of Blood and Bone volgt een jong weeskind, genaamd Zélie. Zij vecht terug tegen een kwaadaardige koning die wreedheden tegen haar mensen begaat.

NieuwsFilm