'Jurassic World' moet weer een plekje afstaan op de eeuwige ranglijst

Het Marvel-succes duwt de eerste Jurassic World-film steeds verder naar beneden.

Bram de Groot 24 januari 2022 10:44 in Algemeen
Toen Jurassic World in 2015 in de bioscopen verscheen wist de film maar liefst 1.670,5 miljoen dollar op te halen. Destijds was die score goed voor een derde plek in de wereldwijde box office aller tijden achter de toppers Avatar en Titanic.

Maar die derde stek was al snel weer weg. Eind 2015 was het Star Wars: Episode VII - The Force Awakens dat met $2.069,5 miljoen fors beter presteerde. In 2018 ging Avengers: Infinity War ($2.048,3 miljoen) ook voor Jurassic World en een jaar later was er Avengers: Endgame met $2.797,5 miljoen.

Nu ook Spider-Man: No Way Home
Een paar dagen geleden stond Jurassic World dus nog op een zesde plaats, maar nu de mondiale tussenstand van Spider-Man: No Way Home is doorgegroeid naar $1.691,1 miljoen staat de film van Colin Trevorrow nu op stek zeven.

Op de vijfde plaats staat nu Infinity War op zo'n $350 miljoen afstand van de Spider-Man film. Ondanks dat de laatste vast nog vele miljoenen binnen gaat harken lijkt die stap te groot.

Overigens verschijnt dit jaar Jurassic World: Dominion. Mogelijk weet dit derde deel financieel revanche te nemen. We zien het vanaf midden juni.

NieuwsFilm