Ricky Gervais wil Oscars gratis presenteren, maar wel onder één enkele voorwaarde

Een avondje zonder regels.

Wouter Drummen 24 januari 2022 22:30 in Algemeen
Eerder deze maand kwam er al een artikel langs op FilmTotaal i.v.m. de Oscars. Na het de laatste jaren zonder presentator gedaan, gaan ze daar dit jaar verandering in brengen. Nu zegt niemand minder dan Ricky Gervais daar wel interesse in te hebben.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences zoekt naar meerdere presentatoren voor de 94e Oscarceremonie van 27 maart 2022 en nu heeft ook Gervais zich kandidaat gesteld. Gervais, o.a. bekend van de Netflix-serie Afterlife, presenteerde al meerdere malen de Golden Globes maar nam hier bepaald geen blad voor de mond.

Trend
De acteur laat nu weten deze trend door te willen zetten. Gervais wil de Oscars graag presenteren, zolang hij wel de mogelijkheid krijgt om zijn eigen grappen te schrijven. Zo zegt Gervais: "Dat was zo geweldig aan de Golden Globes: ik mocht mijn eigen grappen schrijven, zeggen wat ik wilde en ik hoefde niet te repeteren".

Gervais denkt echter niet dat de Oscars hiermee akkoord zullen gaan. Tijdens de Golden Globes haalde hij namelijk keihard uit naar de genomineerden en andere grote Hollywood-figuren. Zo vervolgt hij: "Als stand-upcomedian kun je zo'n kans niet aan je voorbij laten gaan. Voor de Oscars zou ik nooit zoveel vrijheid krijgen en ergens is dat wel terecht. De organisatie zou razend zijn!" Zie hieronder hoe Gervais in 2020 korte metten maakte met heel wat bekende acteurs.Gratis
Gervais voegt wel toe dat als hij de Oscars mag presenteren met zijn eigen materiaal en zonder gecensureerd te worden dat hij dan zelfs bereid is dit gratis te doen. Hopen jullie dat het hiervan komt?

NieuwsFilm