Boycot Keanu Reeves maakt 'The Matrix Resurrections' ook in China een flop

Boycot Keanu Reeves maakt 'The Matrix Resurrections' ook in China een flop

De acteur komt op voor Tibet.

Keanu Reeves is zonder twijfel een van de meest geliefde acteurs in de filmindustrie. Een reputatie die hij kreeg door decennia aan vriendelijkheid en anekdotes over zijn karakter. Maar dat kon niet voorkomen dat zijn nieuwste film, The Matrix Resurrections, flopte in China.

Nu blijkt dat de film actief geboycot wordt in het land. Dat meldt althans het Taiwanese Central News Agency. Reeves blijkt namelijk actief deel te nemen aan een benefietconcert in de Verenigde Staten. Daardoor zouden Chinese nationalisten actief oproepen tot een boycot van de nieuwste film in de franchise.

Tibet steunen
Het jaarlijkse Tibet House U.S. Benefit Concert zamelt geld in om bij te dragen aan het beschermen en overleven van de Tibetaanse cultuur. In China doet de overheid er natuurlijk alles aan om dat tegen te gaan en mogen films die verwijzen naar Tibet, haar bevolking of cultuur, niet eens gedraaid worden.

Het heeft er nu alle schijn van dat het besluit van Reeves om bij te dragen aan het benefietconcert, mede heeft geleid tot het floppen van The Matrix Resurrections in China.

Daarmee zijn de prestaties van de film bijzonder teleurstellend. Wereldwijd staat de film op dit moment op een verdienste van 148,3 miljoen dollar, op een budget dat naar het schijnt 190 miljoen dollar bedroeg.

NieuwsFilm

meest populair