Netflix krijgt enorme klap te verwerken

Het vertrouwen in de streamer is even weg.

Bram de Groot 25 januari 2022 22:30 in Algemeen
Al jaren gaat het Netflix voor de wind. De aandelen van de streamingdienst stegen van zo'n 50 dollar in 2014 naar ongeveer 700 dollar op 17 november verleden jaar. Nu bevindt de koers van het aandeel zich in een vrije val.

De vrije val lijkt niet alleen het gevolg van een algeheel dal in de aandelenmarkt. Netflix kondigde namelijk ook aan dat abonneedoelen en de inkomsten voor het vierde kwartaal niet gehaald zijn. De market cap van het bedrijf daalde naar verluidt in één dag met 50 miljard dollar.

De daling lijkt mede te wijten aan het feit dat het bedrijf zijn doel heeft gemist om in 2021 in totaal 222 miljoen abonnees te verzamelen. Beleggers reageerden slecht op het nieuws, waardoor het aandeel afgelopen vrijdag met 21,8% daalde van 508 dollar naar iets minder dan 400 dollar. De grootste daling ooit voor het aandeel.

Netflix voorspelt 2,5 miljoen nieuwe abonnees te kunnen werven in het eerste kwartaal van 2022, een daling van 4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar en het slechtste eerste kwartaal in tien jaar.

In de Verenigde Staten lijkt de dienst een verzadigingspunt te bereiken, aangezien meer dan 90% van de abonnementen in 2021 van buiten Noord-Amerika komt. En ja, ooit houdt de groei een keer op.

NieuwsFilm