IFFR 2022 van start met online filmprogramma

IFFR 2022 van start met online filmprogramma

De 51ste editie van het International Film Festival Rotterdam is begonnen op 26 januari en loopt tot en met 6 februari.

Het International Film Festival Rotterdam 2022 is gisterenbegonnen met een online filmprogramma. Vanwege de vorige maatregelen over het bioscoopbezoek en de opkomst van de omikronvariant in Europa koos de organisatie ervoor om het festivalprogramma in aangepaste vorm online te laten plaatsvinden.

Programmaonderdelen Harbour, Limelight, Bright Future, en Cinema Regained zijn voor het Nederlandse publiek online beschikbaar. Het IFFR zorgt er tegelijkertijd voor dat de competitiefilms over de hele wereld toegankelijk zijn voor geaccrediteerde pers en professionals.

IFFR 2022
Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic vond het een moeilijke beslissing om het festival online te laten plaatsvinden. Toch is hij blij met de aankondiging dat het festivalprogramma online kan plaatsvinden.

Kaludjercic gaf echter ook aan dat zodra de bioscopen weer open mogen er ook competitiefilms op het grote doek zullen worden vertoond. Nu de bioscopen weer open zijn gegaan, zal de nieuwste film van Mijke de Jong snel te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Along the Way
Tijdens het slotweekend van het IFFR zal Along the Way, de nieuwste film van Mijke de Jong, zijn wereldpremière hebben in enkele Nederlandse bioscopen. Dankzij de bioscoopvertoningen van Along the Way, heeft het IFFR tijdens het slotweekend toch nog een offline element.

Festivaldirecteur Kaludjercic had hier het volgende over te zeggen; "Op 15 december kondigden we Along the Way aan als openingsfilm, maar kort daarna moesten we vanwege de coronamaatregelen de moeilijke beslissing nemen om IFFR 2022 alleen online te laten doorgaan."

Het is onmogelijk om op deze korte termijn die keuze nog terug te draaien, maar de organisatie is wel blij dat de wereldpremière van de nieuwste film van Mijke de Jong onderdeel is van het festival.

NieuwsFilm

meest populair