'Fight Club'-schrijver over het bizarre nieuwe einde in China

'Fight Club'-schrijver over het bizarre nieuwe einde in China

Chuck Palahniuk reageert!

Je hebt het vast ook meegekregen deze week: Tencent Video, een streamingdienst in China, mocht eindelijk een streamingversie van Fight Club van David Fincher aanbieden. Maar met een wel heel bijzondere wijziging.

Aan het einde van de film zie je nu ineens niet hoe het alter ego Tyler Durden vermoord wordt door de hoofdpersoon, waarna die ziet hoe meerdere gebouwen exploderen en in elkaar storten. In het nieuwe einde overwinnen de autoriteiten Project Mayhem en komt Tyler in een gekkenhuis terecht, waar hij na een succesvolle behandeling uit ontslagen wordt.

Chuck Palahniuk reageert
Chuck Palahniuk, de schrijver van het boek Fight Club, reageerde op Twitter op het nieuws.

Hij schrijft: "Tyler en de bende worden allemaal gearresteerd. Hij wordt veroordeeld en moet naar een gekkenhuis. Hoe buitengewoon. Ik had geen idee! Gerechtigheid wint altijd. Niets ontploft ooit. Einde."

Het einde werd trouwens ook al belachelijk gemaakt door abonnees op Tencent Video, maar past wel een beetje bij de wijze waarop in China met films wordt omgegaan. Zo werd ook het einde van Lord of War veranderd en sneed men de laatste dertig minuten weg. De hoofdpersoon "gaf al zijn misdrijven toe, en werd tot levenslang veroordeeld".



NieuwsFilm

meest populair