Deze 'Twilight'-acteur durfde niet meer naar buiten na 't succes van de films

Deze 'Twilight'-acteur durfde niet meer naar buiten na 't succes van de films

Taylor Lautner had het moeilijk.

Acteur Taylor Lautner werd bang om naar locaties met veel publiek te gaan, na het overweldigende succes van Twilight.

Lautner ken je vermoedelijk vooral als Jacob Black, een vormveranderaar in de Twilight-films die uiteindelijk een weerwolf bleek te zijn. Lautner speelde de rol van Black in alle vijf de films gebaseerd op de boekenreeks van schrijfster Stephenie Meyer. Ondanks gemengde reacties, werd Twilight een filmreeks met een groot publiek en werd 3,4 miljard dollar wereldwijd omgezet met de vijf films.

Helemaal niet blij
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter onthulde Lautner dat zijn nieuwe roem maakte dat hij bang werd om locaties met veel publiek te bezoeken. Hij ging zelfs niet op een wandeling of date, want dan werd hij gevolgd door auto's en fans benaderden hem.

Roem werd gedurende die tijd, toen hij 16 jaar oud was, zo zwaar dat hij tien jaar lang compleet overweldigd was. "Niet veel dingen in het leven komen zo plotseling. Roem kan dat wel bewerkstelligen. Maar het kan ook ineens verdwijnen."

"Toen ik 16, 17, 18 jaar oud was, kon ik niet op een wandeling of date of waar dan ook heen gaan zonder dat ik achtervolgd werd. Er stonden standaard twaalf auto's voor mijn deur met mensen die mij overal naartoe volgden. Als ik een vliegveld af liep, stonden er duizenden fans te gillen. Ik heb zoveel jaren mijn huis niet verlaten en als ik dat deed, was ik bang en droeg ik een hoed en een zonnebril. Het bouwde echt in mij op, tot ik bang was om naar buiten te gaan. Ik werd echt nerveus en deed het daarom steeds minder."

Dat was wel frustrerend, "want je wil gewoon een normaal leven leiden. Maar zodra dat allemaal verdwijnt, zet je alsnog vraagtekens bij jezelf. 'Geven mensen niet meer om mij?' Als het een beetje verdwijnt, valt het je op en dat is misschien wel het gevaarlijke. Het rommelt met je hoofd."

NieuwsFilm

meest populair