'The Batman' bevat ook naakt en seks

'The Batman' bevat ook naakt en seks

De DC-film is in Nederland mogelijk voor 16 jaar en ouder.

In de States krijgt de DC-film The Batman de leeftijdsclassificatie PG-13, wat zich in Nederland zou laten vertalen naar 12 jaar en ouder. Toch is nog niet helemaal zeker of die classificatie in ons land zal gelden voor de nieuwste Batman-film.

In Ierland krijgt de film van de Irish Film Classification Office namelijk de classificatie 15A. De beoordeling zegt wel dat jongere kijkers de film kunnen zien als ze worden vergezeld door een volwassene. Volgens de IFCO-website bevat de film "sterk geweld en taalgebruik, een beetje drugsgebruik en milde seks/naaktheid".

In Nederland verschilt de leeftijdsclassificatie wel vaker. Zo is de recente Marvel-film Venom: Let There Be Carnage in de States PG-13, maar in Nederland werd deze geschikt geacht voor 16 jaar en ouder.

Seks en naakt in The Batman
Hoe we "seks/naaktheid" moeten vertalen naar The Batman is nog niet helemaal duidelijk. Het zou iets te maken kunnen hebben met de relatie tussen Bruce Wayne (Robert Pattinson) en Selina Kyle (Zoë Kravitz).

Een andere optie is dat The Batman de onderwereld van Gotham ontdekt en het is gezien de trailers niet geheel onlogisch dat Batman of een ander personage zich op een gegeven moment bevindt in een duistere stripclub.

We zien het allemaal in de film van Matt Reeves, die op 3 maart in de Nederlandse bioscopen in premiere gaat.

NieuwsFilm

meest populair