Lokale ondernemer zegt dat 'Batgirl'-opnames een 'puinhoop' veroorzaken

Lokale ondernemer zegt dat 'Batgirl'-opnames een 'puinhoop' veroorzaken

De opnames vinden nu plaats in Schotland.

Warner Bros. probeert met man en macht nieuwe impulsen aan het DC Extended Universe te geven. Zo startte begin deze maand de DCEU-serie Peacemaker op HBO Max en recent werden de opnames voor de film Batgirl afgetrapt. Ook deze film verschijnt op de streamingdienst, mogelijk nog dit jaar.

In maart 2017 werd duidelijk dat Joss Whedon de film zou regisseren, maar dat plan belandde in het ronde archief na het Justice League-debacle. In mei 2021 was er opeens het nieuws dat Bilall Fallah en Adil El Arbi (Bad Boys for Life, Ms. Marvel) ingehuurd werden om de klus te klaren.

De opnames startten vervolgens al in november in Glasgow te Schotland. Het lijkt er dus verdacht veel op dat Warner Bros. / DC Films / HBO Max de film snel af willen hebben.

Lokale ondernemer niet blij met Batgirl
Je zou denken dat de opnames van een DC-film veel publiek zou aantrekken, maar nu is er een bericht dat een lokale ondernemer helemaal niet blij is met de shoot.

"De winkel moest ongeveer een week dicht. We moesten sluiten, er was gewoon niemand op straat. Ik zou de hele ervaring omschrijven als een puinhoop," meldt de ondernemer Robert Chambers tegenover STV. De straat waarin zijn winkel is gevestigd werd afgesloten voor de opnames.

Ook de films The Batman en The Flash werden deeks in Glasgow opgenomen. Volgens de gemeente Glasgow zou de stad zo'n 42 miljoen dollar hebben verdiend aan de film- en tv-wereld.

"Als het geld opbrengt, dan is dat lokaal niet te merken," zegt de ondernemer.

NieuwsFilm

meest populair