Leidt dood op de set van 'Rust' tot verbod echte wapens of kogels op filmsets?

Leidt dood op de set van 'Rust' tot verbod echte wapens of kogels op filmsets?

Wapens lijken nog te blijven, maar echte kogels zullen misschien wel eens volledig verdwijnen.

Vorig jaar schoot acteur Alec Baldwin, o.a. bekend van The Departed, per ongeluk director of photography, Halyna Hutchins, dood op de set van de western Rust. Dit zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de filmindustrie.

In New York en Californië wordt er namelijk gesproken om echte ammunitie te verbieden op bijna alle film- en tv-sets. Dit is een goed alternatief, aangezien er geen volledig verbod lijkt te komen op echte vuurwapens, ondanks het feit dat daar, na de dood van Hutchins', veel vraag naar was.

Dan maar zo
Volgens Kevin Thomas en Dave Cortese, de senatoren uit respectievelijk New York en Californië die de wetsvoorstellen in het leven riepen, wil Hollywood het gebruik van echte vuurwapens met losse flodders dan ook behouden.

Zo zegt Cortese: "Zowel de producenten, de managers als de vakbonden lijken het erover eens te zijn dat ze soms nog steeds losse flodders gebruiken en die mogelijkheid nodig hebben. Het is echter een belangrijk onderwerp, waar we het nog goed over moeten hebben. Het moet gewoon veiliger kunnen en worden".

Gevolgen
Zowel de acteurs- en producentenvakbonden SAG-AFTRA en DGA als de American Society of Cinematographers reageren dat ze nog steeds over het gebruik van echte vuurwapens aan het debatteren zijn en dat er misschien toch nog de nodige dingen zullen veranderen.

NieuwsFilm

meest populair