Live-action 'The Last Unicorn'-film en musical met Fergie in de maak

Live-action 'The Last Unicorn'-film en musical met Fergie in de maak

The Last Unicorn wordt breed verfilmd.

Er wordt druk gewerkt aan een live-action versie van het geliefde fantasyboek The Last Unicorn van schrijver Peter S. Beagle. En dat niet alleen, ook zou singer/songwriter Fergie werken aan een musicalversie.

Dat meldt de officiële site van het Beagleverse. Veel details zijn er helaas nog niet. Beagleverse is een recent opgericht bedrijf van Lauren Sands en Michael Heard in een partnerschap met Beagle. De enige informatie die nu onthuld is over de aankomende projecten, is dat "beiden in de maak zijn".

The Last Unicorn-verfilming
Er wordt al sinds 2014 gewerkt aan een musical-verfilming van The Last Unicorn. Toen hoorden we via Playbill namelijk al dat Fergie en haar toenmalig echtgenoot Josh Duhamel aan de adaptatie werkten.

The Last Unicorn werd in 1968 uitgebracht en is een klassieker in het fantasygenre. Centraal staat een eenhorn die gelooft dat zij de laatste van haar soort is. Daarom onderneemt ze een queeste om te ontdekken wat er met de anderen gebeurd is.

Het boek The Last Unicorn werd al eens verfilmd in 1982 met een script van de hand van Beagle. Stemmen in die cultklassieker werden onder meer ingesproken door Jeff Bridges en Christopher Lee.

In 2006 hoorden we verder voor het eerst over een live-action verfilming van het boek The Last Unicorn. Dat project kwam er echter niet, omdat Beagle vond dat zijn manager hem verraden had. In maart 2021 kreeg hij de rechten terug en nu komt er dus alsnog een verfilming.

NieuwsFilm

meest populair