Na 29 jaar weet de nieuwste Disney-film 'Encanto' een bijzondere prestatie neer te zetten

Na 29 jaar weet de nieuwste Disney-film 'Encanto' een bijzondere prestatie neer te zetten

We Don't Talk About Bruno scoort goed!

Het liedje We Don't Talk About Bruno van Disney-film Encanto heeft een belangrijke mijlpaal bereikt en is nu het grootste Disney-lied in 29 jaar.

Encanto werd op 24 november 2021 uitgebracht en is een kleine hit voor Disney Animation, al was het moeilijk om een publiek te bereiken in de bioscoop. Daar haalde de film slechts 228 miljoen dollar wereldwijd op (en 93 miljoen dollar in de Verenigde Staten). Maar op Disney+ deed de film Encanto het bijzonder goed, met name dankzij de release tijdens de feestdagen daar.

Encanto-prestaties
Encanto-lied We Don't Talk About Bruno blijkt intussen een behoorlijk grote hit te zijn. In januari stond het op plek 4 van de Billboard-hitlijsten, en daarmee gelijk aan Can You Feel the Love Tonight van The Lion King en Colors of the Wind van Pocahontas.

Inmiddels weet de film een belangrijkere prestatie te zetten. Encanto's liedje staat nu namelijk op plek 1 in de Billboard 100 Charts, en is het tweede Disney-liedje ooit dat dit doet.

Enkel A Whole New World van Aladdin slaagde daarin. Overigens staat de soundtrack van Encanto voor de derde keer in vier weken tijd bovenaan de Billboard 200 Chart. Ter vergelijking: Let It Go van Frozen werd een sensatie, maar eindigde op de 5de plek.

NieuwsFilm

meest populair