Persconferentie AFFF 2007

Met de persconferentie in Het Ketelhuis werd gistermiddag het startsein gegeven voor de 23ste editie van het Fantastische Film Festival Amsterdam.

Festivaldirecteur Jan Doense presenteerde met trots het programma, dat dit jaar uit 61 speelfilms bestaat, waarvan 50 Nederlandse premières. Het themaprogramma is dit jaar 'Scandinavië', er is een korte film-programma te zien en het AFFF Kids staat in het teken van de Fantastische Ruimtereis.

Misschien ten overvloede liet Doense weten dat het festival al jaren veel meer is dan slechts een bloederig horrorfeest. Van 18 tot en met 25 april is er in het City Theater aan het Leidseplein een selectie te zien van wat Doense en zijn drie programmeurs het afgelopen jaar binnen het hedendaagse fantastische filmaanbod tegenkwamen. Naast horror is er dan ook ruime aandacht voor science-fiction, fantasy, animé en cultcinema.

Hoofdgast is dit jaar Terry Gilliam, die de AFFF Career Achievement Award 2007 in ontvangst zal nemen. Van zijn hand zullen Fear and Loathing in Las Vegas, 12 Monkeys en Brazil te zien zijn. Openingsfilm is het langverwachte Pan's Labyrinth van Guillermo del Toro.



NieuwsFilm

meest populair