Deze oorlogsfilm pakt in een klap de koppositie in Netflix Top 10

Deze oorlogsfilm pakt in een klap de koppositie in Netflix Top 10

Het Nederlandse Mijn beste vriendin Anne Frank is populair.

Gisteren verscheen het Nederlandse oorlogsdrama Mijn beste vriendin Anne Frank op Netflix. In de film van Ben Sombogaart (De storm, De tweeling) spelen actrices Aiko Mila Beemsterboer (Anne Frank) en Josephine Arendsen (Hannah Goslar) de hoofdrollen.

Op Rotten Tomatoes moeten de recensies nog verwerkt worden. Op basis van de vermelde reviews wordt andermaal duidelijk dat de ontvangst wisselend is. Dat was ook al zo voorafgaand aan de bioscooprelease in Nederland, september vorig jaar.

Wisselend ontvangen door critici en publiek
"De aftiteling onderstreept het dunne verhaal van het geheel door te verklaren dat Anne 'werd wat ze wilde: wereldberoemd,'" is een reactie van de recensent van New York Times.

"'My Best Friend' kijkt terug op het speelse, opstandige en soms gemene meisje dat Anne Frank was in een ietwat bezadigde maar goed geacteerde film over Anne's laatste jaren," is de mening van de schrijvende filmliefhebber van Movie Nation.

"Je zou misschien niet denken dat er nog een film nodig is over de tienerdagboekschrijver die stierf in de Holocaust, maar de film is ontroerend en hartstochtelijk," schrijft Hannah Brown van Jerusalem Post.

Direct op nummer 1 op de Netflix Top 10
Duidelijk is wel dat de film erg goed wordt bekeken op Netflix. In de Nederlandse Netflix Top 10 debuteert Mijn beste vriendin Anne Frank gelijk op de eerste positie en verwijst daarmee de komedie Home Team naar plek twee. Hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair