Algemeen

Pollack verfilmt verkiezingen

door FilmTotaal op 03.04.2007 om 12:22 in Algemeen
Regisseur Sydney Pollack (The Firm, The Interpreter) werkt momenteel aan Recount, een film over de Amerikaanse verkiezingen van 2000. De film begint op de verkiezingsavond, toen eerst Al Gore en later George Bush als winnaar in Florida werd uitgeroepen, en behandelt vervolgens de weken die daar op volgden, met uiteindelijk het uitroepen van George Bush als winnaar. Recount moet in de lente van 2008 in de bioscopen verschijnen.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Ben benieuwd. Op Tootsie na ben ik niet zo'n fan van Pollack.

vmacaay

Avatar

Yeah Right, in the USA worden alle films verboden die america ook maar een beetje slecht neerzetten. Ik denk niet dat Bush blij is met deze film en er zal dan wel ook geen toestemming voorkomen. tenzij het script zo drastisch is aangepast dat Bush gelijk had en dat Gore terecht verloren had.

ben benieuwd.

Robkorv

Avatar

vmacaay "Yeah Right, in the USA worden alle films verboden die america ook maar een beetje slecht neerzetten. Ik denk niet dat Bush blij is met deze film en er zal dan wel ook geen toestemming voorkomen. tenzij het script zo drastisch is aangepast dat Bush gelijk had en dat Gore terecht verloren had.

ben benieuwd."


Geef eens een voorbeeld van een film die verboden is dan?

Thiver

Avatar

Inderdaad. Wanneer er nog steeds films worden uitgebracht als Fahrenheit 9/11 en Death of a President, valt het nog behoorlijk mee met het censuurbeleid van de VS. Ze mogen dan puriteins en kleingeestig zijn... ze zijn nog geen China.

vmacaay

Avatar

Dacht je dat de enige films waren met kritiek op amerika? Alle oorlogs films die worden gemaakt gaan langs het pentagon. Staat amerika in verkeerd daglicht, dan gaat de film niet door. Want ja zonder een BlackHawk kan je moeilijk de film BlackHawk Down maken ;)

Rondom 9/11 zijn er verschillende kleine films gemaakt door kleine regiseurs. ze duurde elke 9 minuten 11 seconden en 1 frame lang. een groot deel van die films zijn verboden. Wat titels zijn geen idee meer. Amerika is niet zo erg als china dat beweer ik ook niet. Maar als de best bekeken nieuwszender in Amerika fox nieuws is, dan betwijfel ik of het nieuws daar wel zo objectief is.

david9k

Avatar

vmacaay "Dacht je dat de enige films waren met kritiek op amerika? Alle oorlogs films die worden gemaakt gaan langs het pentagon. Staat amerika in verkeerd daglicht, dan gaat de film niet door. Want ja zonder een BlackHawk kan je moeilijk de film BlackHawk Down maken ;)
"


Bij `Black Hawk Down` ging het vooral om een hoge omzet draaien en ik denk niet echt dat iemand een al te sterke politieke statement wou maken. Je zal dan gek zijn om niet vriendjes met de blackhawk eigenaar te worden.
Er zijn zat films te noemen die een hoop potentiele kijkers en het respect van de regering konden missen (Million Dollar Baby, Letters from Iwo Jima, etc). Die zijn ongetwijfeld ingeperkt door de amerikaanse mentaliteit, maar nooit echt serieus gecensureerd Smiley face

vmacaay

Avatar

@david9k
Dat klopt. Maar nu deze film, welke standpunt zal de scriptschrijver in nemen? Er zijn theorieën dat Bush heeft gewonnen door Fox News.Maar ik kan me niet voorstellen dat ze film maken over een president die niet rechtmatig is gekozen. Al helemaal niet tijdens zijn regeringstermijn.

david9k

Avatar

vmacaay "@david9k
Dat klopt. Maar nu deze film, welke standpunt zal de scriptschrijver in nemen? Er zijn theorieën dat Bush heeft gewonnen door Fox News.Maar ik kan me niet voorstellen dat ze film maken over een president die niet rechtmatig is gekozen. Al helemaal niet tijdens zijn regeringstermijn."


Ik denk dat je met het 'rechtmatige' stukje meer in de buurt zit dan het punt over de regeringstermijn. Amerikanen kunnen best confronterend zijn, maar aanzienlijk minder aanvallend wat constitutionele toestand van het land betreft. Mijn gok zou zijn dat het eerder Bush ten dele aanvalt dan dat het iets over het kiesstelsel zal zeggen. Hoe dan ook lijkt het me wel interresant om te zien wat de film voor standpunten aanneemt.

Megalomaniac

Avatar

vmacaay "@david9k
Dat klopt. Maar nu deze film, welke standpunt zal de scriptschrijver in nemen? Er zijn theorieën dat Bush heeft gewonnen door Fox News.Maar ik kan me niet voorstellen dat ze film maken over een president die niet rechtmatig is gekozen. Al helemaal niet tijdens zijn regeringstermijn."
Ik zou niet weten waarom niet. Ik zou namelijk niet weten op welke gronden ze de film kunnen verbieden. Het enige wat ze kunnen doen is de film een NC-17 rating geven, zodat veel jongeren de film niet meer kunnen zien, maar dat lijkt me ook alles.

Fox News mag dan totaal niet betrouwbaar zijn, naar mijn weten zijn er genoeg films uitgebracht die al dan niet direct kritiek uiten op de Bush regering.

Peter

Avatar

@vmacaay, je loopt uit je nek te lullen. in de vs worden geen films verboden die de regering niet aanstaat. oorlogsfilms gaan niet langs het pentagon voor goedkeuring. het leger stelt wel allerlei stoer en duur oorlogstuig beschikbaar als een film ze positief en stoer in het zonnetje zet (zoals michael bay nog wel eens doet), maar er worden geen films verboden.

al is er wel een lijst met gebande films, maar dat had hele andere oorzaken, zoals recentelijk de scientology kerk die lastig liep te doen.

dus helaas als je wereldbeeld inelkaar stort: in de vs worden geen films verboden als de regering ze niks vindt. nooit. never.

WoUtoMatiC

Avatar

vmacaay "Rondom 9/11 zijn er verschillende kleine films gemaakt door kleine regiseurs. ze duurde elke 9 minuten 11 seconden en 1 frame lang. een groot deel van die films zijn verboden. "

Je bedoelt 11'09''01 - September 11 die je gewoon kan kopen bij Amazon. Wel regio 1, dus alleen voor Amerika en Canada. ;)

vmacaay

Avatar

Hmmz, geen idee. Moet mijn bronnen maar eens gaan nakijken. Ben benieuwd.

Thijs,

Avatar

Zitten wij überhaupt wel te wachten op een film over de Amerikaanse verkiezingen rondom Bush?

Het lijkt me nou niet echt een onderwerp dat veel mensen in Europa aan zal spreken. Het is niet echt een goede formule tot een grote bioscoop film?

Of zie ik dat nou verkeerd?

Miss A*

Avatar

Nee Thijs, dat zie je niet verkeerd. Ik weet niet echt wat Pollack precies met deze film wilt (bereiken), dus dat zullen we maar moeten afwachten..

NieuwsFilm

meest populair