Algemeen

Serenity beste sci-fi film

door FilmTotaal op 03.04.2007 om 12:49 in Algemeen
Het Britse SFX Magazine, "The Earth's Greatest SF and fantasy magazine", heeft Joss Whedons Serenity uitgeroepen tot beste science-fiction film ooit. Zo'n 3000 liefhebbers hebben hun stem uitgebracht, waarna de film uit 2005, gebaseerd op de televisieserie Firefly, verrassend genoeg Star Wars wist te verslaan.

Om te kijken wat de bezoekers van FilmTotaal van die uitslag vinden hebben we de films uit de SFX top-10 opgenomen in onze eigen nieuwe poll, te vinden rechtsonder op de voorpagina.

39 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spacey

Avatar

Serenity?? Op enkele grappen na heb ik me kapot verveeld onder deze film! Nee, voor mij is dit geen beste SCI-FI.

Papigiulio

Avatar

Nee was inderdaad niet de beste, wel leuk, maar zeker niet een star was beater!

R3puls3

Avatar

Het is inderdaad de beste sci-fi film ooit gemaakt!

En zeker beter dan star wars.

Captain Malcolm Reynolds

Avatar

Kan ik me helemaal in vinden. Dit is absoluut de beste sci-fi ooit gemaakt.

Wat maakt deze film dan zo bijzonder? Het is een combinatie van een sterk verhaal, goede karakterontwikkelingen en special effects. Het verhaal lijkt simpel, maar de kijker wordt meerdere malen op het verkeerde been gezet. Al dan niet geholpen door de karakterontwikkelingen van de hoofdpersonen, die voor de verandering niet overdreven stereotype zijn. Dit heeft weer tot gevolg dat je je eerder verbonden voelt met de personages en helemaal in het verhaal zit. Daarnaast heeft de cast al de nodige ervaring met het spelen van de rollen, zodat zij geloofwaardiger overkomen. Het is immers duidelijk wat er van hun verlangd is en wordt.

Bij de meeste films in dit genre zijn de special effects het belangrijkste aspect van de film, waardoor het verhaal het onderspit delft. Een goed voorbeeld hiervan zijn de sequels op ‘The Matrix’. Het verhaal ontspoort op een vreselijke manier, waardoor elke verbondenheid met de hoofdrolspelers ontbreekt. De special effects hebben in ‘Serenity’ een duidelijk aanvullende rol, maar zijn desalniettemin van een hoog niveau.

Vleeshaak

Avatar

Er zijn tientallen, zo niet honderden scifi's beter dan dit prutswerk...

Jildert

Avatar

Serenity is zeker erg vermakelijk, maar ik vind het eerste deel van The Matrix tien keer beter.

Ayciro

Avatar

De Matrix vond ik ook erg goed, maar de combinatie van humor en SciFi van Serenity ligt mij net even beter.
Star Wars heeft mij nooit erg kunnen bekoren.

Jildert

Avatar

Ayciro "De Matrix vond ik ook erg goed, maar de combinatie van humor en SciFi van Serenity ligt mij net even beter."


Mjah, in Serenity zit goede humor, maar dat maakt het nog niet de beste Sci-Fi ooit. Het verhaal is verder vrij standaard.

tukkerstein

Avatar

Hah ga weg,
Serenity was een dodelijk saaie film, met een onduidelijk verhaal dat niet weet te boeien.

Captain Malcolm Reynolds

Avatar

Het grootste pluspunt van Serenity zijn de onbekende maar goed gecaste acteurs die door de televisieserie helemaal op elkaar zijn ingespeeld. Dit komt de grappen ten goede en maakt de film innemend. Alles wat de eerste drie Star Wars-films zo polulair maakte, maar in de drie recente prequels ontbrak, zit in deze film. Eindelijk hebben we Han Solo terug en zijn de acteurs en het avontuur weer belangrijker dan de overigens prima special effects.

Achter de leut en de actie zit nog serieuze maatschappijkritiek verborgen ook. Een onderwijzeres legt uit dat de Alliantie de opstandige wilden aan de rand van het zonnestelsel echt de wet niet wil voorschrijven. 'We geven ze alleen het goede voorbeeld'. Dat had George Bush ook kunnen zeggen.

vmacaay

Avatar

Weet je wat opvalt, de mensen die Serenity de beste was, beargumenteren het. De mensen die dat niet vinden doen niet eens de moeite. Gewoon wat kreten. Maar uit eindelijk is dit allemaal een mening. Want een film kies je op smaak en niet op iets meetbaars...

Stok

Avatar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze film ook beter vond dan Star Wars.

Darthmar

Avatar

Stok "Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze film ook beter vond dan Star Wars."


Hoe kan je dat nou zeggen? serenity was niks meer dan een tv-film.

ruben

Avatar

Heb me kapot verveeld tijdens Serenity. Deze film beter dan Star Wars, Blade Runner, Close Encouters, Matrix, Alien, 2001? Dacht 't niet

geertvdheide

Avatar

Sowieso moeten mensen eerst de serie zien, voordat ze de film zien. Dan heb je veel meer voorkennis, en leef je veel meer mee met de karakters. Dat komt de waardering van de film wel ten goede, maar toch zijn er enkele betere SF-films. Zoals The Matrix 1, Terminator 2, Alien, Twelve Monkeys en Children of Men. Serenity staat wel in mijn SF-top 10, maar niet op nummer 1.

Star Wars is trouwens enorm overgewaardeerd. De special effects waren voor die tijd baanbrekend, en er zitten zeker enkele leuke karakters en plotpunten in, maar over het algemeen blijven het oppervlakkige actiefilms met zeer matig acteerwerk. Ik geef de oude trilogie een 7.5, de nieuwe trilogie een 6.5. Geen van de zes films komt in de buurt van Serenity.

xorpion

Avatar

Alsjeblieft zeg, wat voor panel was dat :/

Thiver

Avatar

FilmTotaal "Het Britse SFX Magazine, "The Earth's Greatest SF and fantasy magazine", heeft Joss Whedons Serenity uitgeroepen tot beste science-fiction film ooit."

Damn, en nog steeds niet gezien. Ik wil 'm al een hele tijd zien, maar niet voordat ik de serie Firefly heb gezien.

Captain Malcolm Reynolds "Wat maakt deze film dan zo bijzonder? Het is een combinatie van een sterk verhaal, goede karakterontwikkelingen en special effects."

Zoals gezegd heb ik de film niet gezien, maar dit klinkt zeker veelbelovend. De meeste sci-fi-films blinken maar uit in een of twee van deze drie criteria. Nu ik erover nadenk... de enige sci-fi-film die ik me zo kan bedenken die aan alle drie voldoet, is Minority Report.

vmacaay "Maar uit eindelijk is dit allemaal een mening. Want een film kies je op smaak en niet op iets meetbaars..."

Mwoah, vind je? Ik bedoel: je kunt toch moeilijk zeggen dat Battlefield Earth een betere film is dan Blade Runner omdat je die film makkelijker en dus vermakelijker vond? Dan ga je toch echt voorbij aan aspecten als script, regie en acteerwerk. Bij een selectie tussen twee auto's kijk je toch ook niet alleen naar de kleur? ;)

Jnk18

Avatar

tukkerstein "Hah ga weg,
Serenity was een dodelijk saaie film, met een onduidelijk verhaal dat niet weet te boeien."


haha zo zie je maar , dat jij niks van deze film afweet, want dit is een topper, maar om te zeggen dat het de beste OOIT is gaat beetje tever.... Star wars zal voor mij altijd op 1 blijven, no matter what.

Matrix op een verre 2e plaats.

vmacaay

Avatar

Thiver "Mwoah, vind je? Ik bedoel: je kunt toch moeilijk zeggen dat Battlefield Earth een betere film is dan Blade Runner omdat je die film makkelijker en dus vermakelijker vond? Dan ga je toch echt voorbij aan aspecten als script, regie en acteerwerk. Bij een selectie tussen twee auto's kijk je toch ook niet alleen naar de kleur? ;)"


Waar ik op doel is dat alles een mening blijft, er is wel ongeveer bekend wat goed of slecht is aan een film. Maar meetbaar is het niet. Het enige wat we kunnen meten is de hoeveelheid geld die een film opbrengt. Of het script goed is verschilt per persoon, of het acteerwerk goed is. Dat verschilt ook per persoon want neit iedereen heeft dezelfde standaarden.

jazzthieve

Avatar

Beste sci-fi, denk het niet. Laten we eens zien over 10 jaar of er nog altijd met zo'n grote monde gesproken zal worden over deze Serenity. En als deze dan zooooo goed is, waar blijven dan al die sequels eh?

skullsplitter

Avatar

Zonder de serie gezien te hebben is het gewoon een sci-fi film. Een goede, een rare, maar wel redelijk low-profile. Met de achtergrond van de serie echter briljant.

Thiver

Avatar

jazzthieve "En als deze dan zooooo goed is, waar blijven dan al die sequels eh?"

Kwaliteit valt niet uit te drukken in box office-opbrengsten, jongeman. :B

Mr. Cinema

Avatar

Je moet het eigenlijk zo zien. Zoveel sci-fi films ZIJN ER NIET. De meest bekende zijn denk ik Star Wars, Star Trek, Battlestar Galactica, Stormship Troopers, 5th element en dan serenity.

Over Star Wars kan je heel makkelijk zijn. De wereld is verdeeld in 2 kanten. De Starwars lovers en de Starwars haters.

Over de rest.. kvond serenity best vermakelijk.. maar khad stormship troopers wel willen zien op de nr 1. God wat heb ik plat gelegen bij die film hahaha

Konami

Avatar

Ik vind 't lelijk dat je 1 film als de beste kunt benoemen...

gandalf the white

Avatar

Zeker wel een van de beste ooit, maar ik vond star wars ( vooral de oude deel. die nieuwe deel was ook wel te pruimen) toch wel beter.

Thiver

Avatar

Mr. Cinema "Stormship Troopers"

Hou het maar op Starship Troopers.

Mr. Cinema "Over Star Wars kan je heel makkelijk zijn. De wereld is verdeeld in 2 kanten. De Starwars lovers en de Starwars haters."

Altijd dat zwart-wit-denken... Bijna altijd wanneer ik iets hoor of lees als het bovenstaande, betrap ik mezelf erop dat ik altijd ergens er tussenin zit. Ik heb geen hekel aan Star Wars, maar ik zal het ook nooit tot mijn favoriete films rekenen. Ik vind het vrij goed in elkaar zittende avonturenfilms, maar er zijn ook een aantal aspecten die mij niet zo aanstaan. Waartoe behoor ik nu?

raymills84

Avatar

Serenity lijkt idd met het frisse enthousiasme gemaakt wat de eerste twee StarWars films uitstraalden. Maar kom op zeg: 2001: A Space Oddyssey, Blade Runner, The Day the Earth Stood Still, Planet of the Apes.
Serenity is zeker leuk popcorn vermaak, maar een grensverleggende klassieker?

Steve Harwin

Avatar

ruben "Heb me kapot verveeld tijdens Serenity. Deze film beter dan Star Wars, Blade Runner, Close Encouters, Matrix, Alien, 2001? Dacht 't niet"


Kapot vervelen, ach. Zo erg was het ook weer niet. Maar je rijtje films bestaat idd ook in mijn smaak louter uit betere films.
Afgelopen jaar was blade runner toch uitgeroepen tot beste sci-fi ooit? Ben benieuwd welke films er volgend jaar allemaal 'de beste ooit' zullen zijn.

Ik ben zelf vooral ook een zuiger voor de oude Star Wars films. Die hebben echt alles: een zeer geslaagde combinatie van sprookjessfeer, een vleugje Tolkien-achtige avonturenverhaal en een snufje Grieks drama, samengebracht in een, zeker voor die tijd, flitsend spektakel met mooie special effects. Klassiekertjes die me nooit vervelen.

Mr. Cinema

Avatar

Whoops, mijn fout. Starship troopers inderdaad.

Ik denk dat je me verkeerd begrijpt, maar ik ervaar die Starwars strijd zo. Daarom uitte ik mijn mening erover.

Ik ben zelf een '' StarWars lover ''. Dus daarom zie ik het misschien meer als een '' outsider ''.

Keyser Söze

Avatar

Pfff, iedereen weet toch dat dat Galaxy Quest is.......

shellghost

Avatar

Keyser Söze "pfff, iedereen weet toch dat dat Galaxy Quest is......."


:W

Serenity is een leuke film, zeker.
Maar de beste sci-fi ooit?
Nee, niet naar mijn mening.

Azathoth

Avatar

Hmmm, als sci-fi fan kan ik alleen maar lachen om deze uitslag.

Max v

Avatar

Beter dan Star Wars? :} :N

Trebbor

Avatar

Serenity is absoluut bout. Deze film verslaat SW in geen velden of wegen. Zelfs Alien(s) is/zijn absoluut van hoogwaardiger niveau. En wat betreft humor: Spaceballs van de onverdroten Mel Brooks.

Random

Avatar

ruben "Heb me kapot verveeld tijdens Serenity. Deze film beter dan Star Wars, Blade Runner, Close Encouters, Matrix, Alien, 2001? Dacht 't niet"

Serenity is inderdaad niet beter dan die films, maar al met al een erg leuke film om te kijken. Daar mag van mij gerust een vervolgje achteraan.

Knox

Avatar

Tis wel eens goed dat Star Wars eens een keer niet op een staat. Die film heeft onderhand wel genoeg credits gekregen. En dan maakt me eigenlijk weinig uit wie daarvoor in de plaats komt. Zal Serenity nog eens checken.

raymills84

Avatar

Barbarella, Nude on the Moon, Plan 9 from outer space, Space Truckers, Flash Gordon, The Blob,

spacey

Avatar

Serenity komt zo op tv, misschien dat ik hem nog ga kijken. Ik denk alleen niet dat ik hem beter ga vinden!

Spider-fan

Avatar

Ik heb hem nog eens gekeken, en... tja... het is inderdaad de beste.

NieuwsFilm

meest populair