Bam! Dit is hoe George Clooney eruit had moeten zien als Batman

Bam! Dit is hoe George Clooney eruit had moeten zien als Batman

En zoveel tijd was daar blijkbaar niet voor nodig...

Zo'n beetje alles is al gezegd over het pak van George Clooney's Batman in het (volgens vele fans) verschrikkelijke Batman & Robin uit 1997 van Joel Schumacher. De kleur, het borstlogo, die afschuwelijke tepels, werkelijk alles sloeg de plank mis.

En toch maakt de onderstaande fan-art duidelijk dat Clooney's Batsuit eigenlijk helemaal niet zo ver weg was van half fatsoenlijk te zijn en slechts een paar kleine bewerkingen nodig had om het wél te laten werken.

Creatieveling Ryan Unicomb deelde onlangs zijn versie op Twitter die al snel viraal ging. Hierbij is de rubberachtige zilveren glans verwisseld voor het meer bevredigende matzwart. Het vleermuissymbool is overgeschakeld naar het klassieke gele en als extra bonus bevat het masker de strip-accurate witte lenzen.

Al met al ziet het eruit als een perfecte mix van de originele kostuumstijl met het tijdloze ontwerp uit het tijdperk van Tim Burton. Oordeel zelf:


Herleving van oudgedienden
De tweet genereerde verder enige hernieuwde waardering voor de twee films van Schumacher (hij regisseerde eerder Batman Forever in 1995).

Zo oppert iemand dat aangezien Michael Keaton terugkeert in The Flash en Batgirl, dus waarom Clooney niet ook een herkansing geven?

Clooney is echter altijd resoluut geweest over een terugkeer naar Gotham City, dus de kans lijkt nihil, maar ja, dat dachten we ook van Keaton.

NieuwsFilm

meest populair