PETA haalt opnieuw uit naar dieronvriendelijke 'Jackass Forever'

PETA haalt opnieuw uit naar dieronvriendelijke 'Jackass Forever'

Enkele maanden geleden kwamen de waaghalzen al in de problemen, en nu weer.

Vorig jaar haalde de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie nog uit naar Jackass Forever i.v.m. bepaalde stunts die niet door de beugel konden. Nu is het weer raak.

PETA heeft nu namelijk weer opgeroepen om een strafrechtelijk onderzoek te doen naar dierenmisbruik in de vierde Jackass-film. PETA kaart voornamelijk de scene aan waarin de twee grote sterren van de reeks, Johnny Knoxville en Steve-O, bijen provoceren en laten steken.

Scene
Het gaat hier om een scene waarin heel wat bijen worden geforceerd om Steve-O in zijn penis te steken. Hierdoor worden heel wat bijen gedood.

Ook een scène met een schorpioen is PETA is het verkeerde keelgat geschoten. Het beestje wordt namelijk meerdere keren geslagen tot hij steekt.

Teveel
PETA vindt dit dus te ver gaan, want ze hadden eerder eveneens al kritiek op scenes waarin spinnen, schildpadden, slagen en stieren worden uitgedaagd en gedwongen worden om bepaalde dingen te doen.

Zo zegt een woordvoerder van de organisatie: "Steve-O en Johnny Knoxville hebben het recht om een carrière uit te bouwen gebaseerd op hun fantasieën als kleine jongens, maar daarvoor mogen ze geen dieren misbruiken. Het is hoog tijd dat ze stoppen met dieren te gebruiken voor hun idiote stunts en ze telkens weer te kwetsen, bang maken en lastig te vallen".

NieuwsFilm

meest populair