'Moonfall' reikt naar de maan maar crasht op Aarde en blijkt een flop van epische proporties

'Moonfall' reikt naar de maan maar crasht op Aarde en blijkt een flop van epische proporties

De nieuwe film van Roland Emmerich flopt.

De nieuwste film van regisseur Roland Emmerich, Moonfall, blijkt een spectaculaire flop. We berichtten afgelopen weekend al dat de start tegenviel en nu hebben we de cijfers van het hele weekend. En die zijn bijzonder slecht.

Moonfall is een actiefilm waarin Brian Harper - een astronaut die jaren geleden onterecht door de NASA ontslagen werd - moet samenwerken met Jo Fowler (een hooggeplaatste NASA-werknemer) en blogger KC (die in samenzweringen gelooft). Aan hen de taak om de wereld te redden nu de maan uit haar baan om de Aarde is geraakt en richting onze planeet buitelt.

Moonfall-flop
Het openingsweekend van Moonfall aan de Amerikaanse box office bleek goed voor slechts 10 miljoen dollar. Dat tegenover een budget van 140 miljoen dollar, wat betekent dat de film zo'n 280 miljoen dollar moet opleveren aan de box office om quitte te spelen. Een doel dat ver uit het zicht lijkt.

Aangezien Moonfall opende op maar liefst 3.446 schermen in de Verenigde Staten, had er meer in gezeten. Maar de sterrenkracht van castleden als Halle Berry, Patrick Wilson en John Bradley bleek niet voldoende om een groot publiek te trekken.

Emmerich staat als regisseur natuurlijk nog altijd vooral bekend als dé maker van de rampenfilms. Maar waar het genre ooit enorm populair was, is het tegenwoordig een genre waar het publiek steeds minder naar trekt. Dat blijkt ook nu weer.

NieuwsFilm

meest populair