Lekker begin, 'Moonfall' na amper drie dagen al bestempeld als flop

Lekker begin, 'Moonfall' na amper drie dagen al bestempeld als flop

Roland Emmerich is zijn touch verloren...

Regisseur Roland Emmerich mag dan in Hollywood bekend staan als "de koning van de rampenfilms", bij zijn nieuwste inzending Moonfall lijkt vooral de film zelf uit te draaien op de grootste ramp.

Het begon al met de eerste recensies die niet heel vriendelijk waren en afgelopen donderdag wist de blockbuster op de premièredag op meer dan 2000 schermen slechts $700.000 dollar binnen te harken.

Hiermee bleef hij ruimschoots achter bij aandachtzoekende rivaal Jackass Forever die wel de dubbele cijfers wist te scoren met $1,5 miljoen dollar.

Het lijkt bijna of Emmerich, die enkele dagen geleden nog zei dat franchises als Marvel en Star Wars de filmindustrie verpesten, gewoon zocht naar een excuus omdat hij wist wat er komen ging.

Hij klaagde over het feit dat hedendaagse blockbusters niks origineels meer bieden, terwijl Moonfall ook bestempeld wordt als heel slecht, clichématig EN onorigineel, ondanks grote Hollywoodnamen.

Volgende flop van 2022 is een feit
De box-office voorspellingen lijken een eerste weekendopbrengst van tussen de $9 en $14 miljoen dollar op te leveren, wat een blockbuster met een budget van ruim $145 miljoen dollar natuurlijk niet wil zien.

Zowel qua beoordeling als budget als recette wordt de rampenfilm dus compleet afgeranseld door een stel middelbare mannen die zich gedragen als pubers en elkaar zoveel mogelijk martelen en pijn doen.

NieuwsFilm

meest populair