Studio achter flop 'The Matrix Resurrections' wordt ook nog even aangeklaagd

Studio achter flop 'The Matrix Resurrections' wordt ook nog even aangeklaagd

Tuurlijk, de gifbeker moet helemaal leeg...

The Matrix Resurrections was eind vorig jaar één van de laatste films in het nieuwe releaseplan van Warner Bros. om gelijktijdig zowel in de bioscoop als dag en nacht op HBO Max te verschijnen.

Maar nu krijgt datzelfde Warner Bros. om die reden een rechtszaak aan hun broek en wel van Village Roadshow Entertainment Group.

De volledige aanklacht van de co-producent van alle vier de franchisedelen luidt: "WB's enige doel bij het vervroegen van de releasedatum was om een ​​broodnodige golf van HBO Max premium-abonnementen aan het einde van het jaar te creëren door een titel te gebruiken waarvan ze wisten dat het een potentiële blockbuster was".

"Ondanks dit feit wisten zij ook heel goed dat het de kassa-opbrengst zou decimeren en Village Roadshow daardoor beroofde van inkomsten en elk economisch voordeel in vergelijking met een exclusieve bioscooprelease".

Klagen na afloop
The Matrix Resurrections bracht wereldwijd $153 miljoen dollar op, waarvan slechts $37 miljoen dollar afkomstig was uit het binnenland. Het is nog onduidelijk hoeveel schadevergoeding er wordt gevraagd.

NieuwsFilm

meest populair