'Fast & Furious 10/11' dreigen te verdrinken in een tsunami van personages

'Fast & Furious 10/11' dreigen te verdrinken in een tsunami van personages

De 'Avengers: Endgame' van het straatracen...

Acteur Vin Diesel bood fans onlangs een spannende casting-update voor Fast & Furious 10, maar dit lijkt nu al een megagroot probleem op te gaan leveren voor het verhaal en vooral de speelduur.

Met nog maar twee films te gaan trekt Universal Pictures alles uit de kast voor het hoogtepunt, inclusief een met sterren bezaaide cast.

Jason Momoa (Aquaman) werd als nieuweling toegevoegd en volgens Diesel komen er nóg meer aankondigingen. Ervan uitgaande dat de volledige cast uit de vorige delen ook weer opduikt, rijst dit de vraag of het verhaal zich niet gewoon moet richten op het afronden van de bestaande personages in plaats van nóg meer nieuwkomers te laten debuteren.

We hebben tenslotte de vaste familie van Dominic Toretto (Diesel) met Letty (Michelle Rodriguez), Mia (Jordana Brewster), Roman (Tyrese Gibson), Tej (Ludacris) en Ramsey (Nathalie Emmanuel) die zich klaarmaken voor de definitieve confrontatie met terrorist Cypher (Charlize Theron).

Het is haast ondenkbaar dat het net geïntroduceerde Toretto-broertje Jakob (John Cena) geen rol meer krijgt en inmiddels is Han (Sung Kang) weer aangesloten, evenals Sean Boswell (Lucas Black) en Twinky (Bow Wow) uit Tokyo Drift. Tevens kwam aan het eind van F9 de auto van Brian O'Connor (Paul Walker) de oprit oprijden. Gaan ze het dan tóch doen?

In de post-credit-scene werden we aan Deckard Shaw (Jason Statham) herinnerd en zijn moeder Queenie (Helen Mirren) zwerft eveneens nog ergens rond, terwijl Mr. Nobody (Kurt Russel) is neergestort met zijn vliegtuig, maar dat zegt tegenwoordig natuurlijk niks meer.

Eigenlijk ontbreekt nu alleen nog Gal Gadot's Gisele (zou die dan wél echt dood zijn?) en ergens is het oneerlijk om die als enige niet meer tot leven te wekken in het inmiddels MCU van de FF-franchise. En dan te bedenken dat Dwayne Johnson's Luke Hobbs hier nog bij had gemoeten!

Met zo'n overvolle bezetting ga je haast denken dat beide films een speelduur moeten krijgen van meer dan 3 uur om iedereen genoeg schermtijd te kunnen geven, iets wat fans niet heel erg zullen vinden.

NieuwsFilm

meest populair