Eerste details 'Lord of the Rings: The Rings of Power' zijn bekend!

Eerste details 'Lord of the Rings: The Rings of Power' zijn bekend!

We zetten de belangrijkste feiten voor je op een rij.

Gisteren hadden we dan eindelijk de eerste foto's van Lord of the Rings: The Rings of Power. In dit artikel zetten we de grootste onthullingen uit het Vanity Fair artikel op een rij.

Er hangt veel van af
De serie is niet gebaseerd op een boek, maar wel op de appendices van de Lord of the Rings-trilogie. Er komen ten minste 5 seizoenen met een gezamenlijk budget van minstens 1 miljard dollar. Voor Amazon moet de serie bewijzen dat de studio dit soort grootschalige series kan maken.

Hoe duur!?
Het eerste seizoen zou maar liefst 462 miljoen dollar gekost hebben. Dat wil Amazon niet bevestigen, maar is een bedrag dat gemeld is door de overheid van Nieuw-Zeeland, waar het eerste seizoen opgenomen is. Zo bezien is de kans vrij groot dat men snel over die 1 miljard dollar gaat.

Heel veel verhaallijnen
In de serie volgen we onder meer Galadriel en een sterveling genaamd Halbrand. Galadriel vecht voor de toekomst en Halbrand vlucht voor zijn verleden. Hun twee verhalen zijn slechts twee van de vele verhalen die we gaan volgen. 22 hoofdpersonen zijn er namelijk in de serie. Elk daarvan met een heel eigen verhaal.

Overkoepelend verhaal
Gelukkig is er wel iets van een overkoepelend verhaal. Het smeden van de ringen, voor elfen, dwergen, mensen en de ene ring van Sauron staat centraal. "Dit is het verhaal van de creatie van al die krachten, waar ze vandaan komen en wat ze elk van die rassen aangedaan hebben."

Episch verhaal
De serie Lord of the Rings: The Rings of Power vertelt vanzelfsprekend een episch en groots opgezet verhaal. Het wordt door Vanity Fair omschreven als een "opwindend mengsel van paleisintrige, magie, oorlog en mythologie."

Geen seks en geweld zoals in Westeros
We hoorden na verloop van tijd dat Amazon een intimiteitscoach ingehuurd had. De vraag rees of er seks en geweld in de serie zou zitten, zoals je dat misschien kent van Game of Thrones. Maar nee, dat is het niet. "We maken een serie voor iedereen, voor kinderen van 11, 12 en 13, zelfs al zullen zijn op de engste momenten de deken over hun hoofd trekken."

Hobbits of niet?
Er zitten geen Hobbits in de serie lijkt het. Althans, niet heel groots. We horen namelijk niets over hen in de Tweede Era en pas in de Derde Era hebben Hobbits iets gedaan dat Tolkien het vermelden waard vond. Hun voorouders in deze era zijn harfoots, die niet per se in de Shire leven en daarom kunnen we ze wel volgen.

Welke verhalen?
De serie verkent uiterst veel verschillende verhalen. Zo zien we Khazad-dûm in volle glorie (voordat de Balrog gevonden werd), we verkennen Lindon, de elfenhoofdstad waar we Elrond zien. Ook zijn er verhalen rond Celebrimbor (Charles Edwards), die de ringen zal helpen smeden. En dan is er een man genaamd Isildur, die natuurlijk ooit de ring van Saurons hand zou snijden.

En sauron dan?
Sauron zit ook in de serie, maar nog niet echt op een grote manier. In de serie vermoeden mensen dat er gevaar aan zit te komen. Sommigen weten het wel, anderen zien het nog niet aankomen.

Shadows of the past
Nou, daar heb je de titel van de eerste aflevering!

Snellere tijd
De serie speelt zich verder af over een periode van een paar jaar. Waar in de werken van Tolkien alles over een periode van duizenden jaren uitgesmeerd is, geldt dat nu niet. Zo voorkomt men dat de menselijke personages telkens om het leven komen omdat ze simpelweg niet zo oud worden.

NieuwsFilm

meest populair