'Blade Runner' krijgt een vervolg op Prime Video: 'Blade Runner 2099'

Blade Runner 2099 klinkt wel cool.

Fans van Blade Runner moesten 35 jaar wachten op een vervolg. Ze zijn er dus wel aan gewend geraakt even te moeten wachten op een nieuwe toevoeging aan de franchise. Maar die tijden zijn voorbij.

Amazon Prime Video blijkt namelijk te werken aan een serie die als vervolg op Blade Runner 2049 dient. Het bedrijf zet daarmee nog meer in op sci-fi en fantasy dan het eigenlijk al deed.

Blade Runner 2099
Variety meldt dat er druk gewerkt wordt aan de live-action serie met als titel Blade Runner 2099. Hij dient als vervolg op de film van regisseur Denis Villeneuve.

Silka Luisa schrijft het project en doet dienst als uitvoerend producent. Ridley Scott is er verder aan verbonden als uitvoerend producent. Wie de serie zal gaan regisseren is nog niet bekend gemaakt.

We weten ook vrijwel niets over het verhaal van Blade Runner 2099, maar het vervolg speelt zich dus vijftig jaar in de toekomst af. Het lijkt er daarmee niet op dat we castleden terug gaan zien.

Overigens is dit de tweede serie in de franchise. Eerder werkten Adult Swim en Crunchyroll aan een anime: Blade Runner: Black Lotus, die zich in 2032 afspeelt en als follow-up op de originele film dient.

NieuwsFilm

meest populair