'Death on the Nile': Hoeveel champagne heb je nodig om de Nijl te vullen?

'Death on the Nile': Hoeveel champagne heb je nodig om de Nijl te vullen?

Ja, daar hebben we een antwoord op.

Linnet Ridgeway-Doyle, het personage van actrice Gal Gadot in Death on the Nile, claimt in de film dat zij en haar gasten "genoeg champagne hebben om de Nijl te vullen!" En dus rijst de vraag: hoeveel champagne heb je dan nodig?

Vulture deed onderzoek en zocht uit hoeveel champagne er daadwerkelijk nodig is om de Nijl te vullen. Daaruit blijkt dat, hoewel Linnet echt extreem veel zelfvertrouwen heeft - en zelfs een vol glas champagne over haar schouder gooit - zij en haar gasten er niet in zullen slagen de Nijl te vullen met champagne.

Champagne in de Nijl
Vooropgesteld is het goed om te weten dat de Nijl een van de langste rivieren van de wereld is. Hij stroomt natuurlijk constant en eindigt in de Middellandse Zee.

Hoeveel water er door de Nijl stroomde in 1937, wanneer Death on the Nile zich afspeelt, weten we niet. Maar de moderne Nijl verwerkt een kleine 300 miljard kubieke meter aan water per dag. Met zijn (geschatte) 6.695 kilometer aan lengte, is dat heel wat champagne om te vullen. Reken je het namelijk om naar liters, kom je net niet aan de 300.000.000.000.000 liter champagne.

Hoewel Linnet bijzonder rijk is en zelfs opschept dat ze een kolossale dam kan bouwen aan de Nijl, lijkt de kans klein dat ze het zich kan veroorloven om die miljarden liters champagne te kopen.

NieuwsFilm

meest populair