Hoe kan het eigenlijk dat er dit jaar 3 Batmans te zien zijn?

Hoe kan het eigenlijk dat er dit jaar 3 Batmans te zien zijn?

Hopelijk pakt het allemaal goed uit!

Batman is door de jaren heen al door heel wat verschillende acteurs gespeeld, maar dit jaar zullen maar liefst 3 verschillende acteurs in de huid van de geliefde superheld kruipen. De vraag is, hoe gaat het DCEU dit doen? Attentie: Spider-Man: No Way Home-SPOILERS volgen!

Net als James Bond is de rol van Batman een voorrecht dat slechts aan enkele acteurs wordt verleend, maar dit jaar zullen Robert Pattinson, Ben Affleck én Michael Keaton elk 'The Dark Knight' spelen.

Verschillende versies
Pattinson zal zijn debuut maken in de film van regisseur Matt Reeves, die volgende maand verschijnt. Heel even leek het erop dat Affleck zijn eigen solo-film kreeg, na meerdere keren de superheld te hebben gespeeld in films als Justice League, maar hij zag hier toch vanaf.

Dit betekent echter niet dat het voor Affleck erop zit. De acteur mag dan wel niet in The Batman te zien zijn (een film die hij oorspronkelijk ook zelf zou regisseren), hij zit wel in The Flash, waarin Keaton eveneens wederom 'The Caped Crusader' speelt. Laatstgenoemde was het laatst te zien als de superheld in Batman Returns in 1992.

Geschiedenis
Batman is ook nog door heel wat andere acteurs gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Christian Bale, die de superheld grandioos neerzette in de geliefde trilogie van Christopher Nolan. Hij wordt door de nodige filmfanaten dan ook gezien als de beste Batman aller tijden.

Helaas zijn er eveneens enkele slippertjes geweest, zoals Batman & Robin, waarin de eer was weggelegd voor George Clooney. Hij wist echter niet te overtuigen en de film werd slecht onthaald en flopte dan ook gigantisch.

Wat nu?
Na Bale mocht Affleck het gaan proberen. Ondanks het feit dat de bioscoopgangers aangenaam verrast waren door zijn prestatie, wist niet elke DC-film met Affleck als Batman te overtuigen. Hierdoor (en vanwege persoonlijke problemen) vertrok Affleck veel eerder dan verwacht.

The Flash-film geeft de acteur echter de perfecte gelegenheid toch nog eens terug te keren. The Flash/Barry Allen keert namelijk terug in de tijd, om de moord van zijn moeder te voorkomen, maar hierdoor wordt de normale tijdlijn zoals wij die kennen flink verstoord.

Terugkeer
In de strips komt Allen een alternatieve versie van Batman tegen, namelijk niet Bruce Wayne, maar zijn vader, Thomas. In de film keert echter Keaton terug, die dus een oudere Batman zal spelen en voornamelijk zal dienen als mentor van The Flash zal dienen. Affleck keert echter ook terug.

Hiermee herhaalt het DCEU dus eigenlijk het trucje van Marvel, die de twee vorige Spider-Man, Tobey Maguire en Andrew Garfield, lieten terugkeren om Tom Holland's Peter Parker een handje te helpen in Spider-Man: No Way Home.

Solo-film
Reeves' zijn film staat echter los van dit universum. Zijn Batman-film is een op zichzelf staand verhaal en staat dus los van de primaire continuïteit van het DCEU, die zich afspeelt op de zogenaamde Earth 2.

Hierdoor kan Reeves gewoon zijn gang gaan, zonder rekening te houden met de andere personages. Misschien dat als The Flash goed wordt onthaald, dat Pattinson's Batman de andere twee Batman van DC tegenkomt, maar vooralsnog lijkt die kans erg klein. Ook lijkt het erop dat dit de allerlaatste keer is voor Affleck, al keert Keaton wel weer terug, namelijk voor de HBO Max-film Batgirl.

NieuwsFilm

meest populair